Brasoveanul NV Popa blocat pe drumul spre CCR

Brasoveanul NV Popa blocat pe drumul spre CCR

0 94
Senatorul Nicolae Vlad Popa, candidat propus de grupul deputaÅ£ilor PDL, a primit marÅ£i aviz negativ din partea Comisiei juridice din Camera DeputaÅ£ilor pentru ocuparea funcÅ£iei de judecător la Curtea ConstituÅ£ională a României.
Vlad Popa a primit două voturi pentru ÅŸi 17 voturi împotrivă. "Mi se face cea mai mare onoare în 63 de ani din viaÅ£a mea. (…)Este nevoie de 18 ani de vechime în activitate juridică, am 40 de ani în activitatea de avocat. În această perioadă nu am avut niciodată vreo reclamaÅ£ie. Am servit în această perioadă ConstituÅ£ia ÅŸi legea. Sunt un practician.(…) Vă pot garanta că nu voi face niciun rabat de la principiile ÅŸi prevederile ConstituÅ£iei.(…)Eu nu depind de nimeni, voi fi un om curat", a declarat senatorul Nicolae Vlad Popa, la audierea comisiei juridice din Camera DeputaÅ£ilor. Potrivit lui Popa, Curtea ConstituÅ£ională "a fost, este ÅŸi va fi o instituÅ£ie credibilă".
Audierea lui Nicolae Vlad Popa a intervenit ca urmare a faptului că pe 8 iulie 2013 se încheie mandatul judecătoarei la CCR Aspazia Cojocaru.
Potrivit criteriilor cerute pentru ocuparea funcÅ£iei de judecător la CCR, candidaÅ£ii trebuie să aibă pregătire juridică, înaltă competenţă profesională ÅŸi o vechime de 18 ani de activitate juridică sau ca profesor în învăţământul de specialitate.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.