Brașoveanul Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar al PNL

Brașoveanul Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar al PNL

0 22

Ura irațională față de social-democrați îl împinge pe brașoveanul Ludovic Orban în afara PNL, anunțând pe un post național de televiziune că se va retrage din grupul liberal de la Cameră. În stilu-i ambiguu nu a precizat dacă acest aspect atrage după sine și demisia din partid.
A tatonat terenul la camera Deputaților, dar foarte puțini deputați liberali sunt dispuși să-l urmeze în alt partid, ce va fi înființat. Și-a reafirmat și opoziția față de președintele Iohannis și față de propunerea sa pentru prim-minstru, generalul Nicolae Ciucă, deși în trecut îi ridica cele mai grețoase osanale șefului statului pentru parteneriatul neconstituțional susținut pe care-l are cu PNL.
Nu este clar dacă va fi urmat din teritoriu de organizațiile locale loialiste, în special Brașovul. Președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, nu a confirmat nici nu a infirmat acest lucru. 
,,Nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL (sic! de ce nu acum, pe loc, ce mai așteaptă? N.n.)…Eu nu-l recunosc pe Klaus Iohannis. Am lucrat împreună, mai ales în pandemie. Nu am văzut această voință bolnavă de a controla totul, de a conduce PNL, de a conduce guvernul. El s-a făcut cunoscut prin lupta anti-PSD și acum face înțelegeri cu PSD”, a anunțat Orban cu năduf, după 30 de ani de liberalism de extracție securistă, practicat încă de la începutul anilor 90.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.