Braşoveanul Iulian Staicu reprezintă România în proba de săritură în lungime, la...

Braşoveanul Iulian Staicu reprezintă România în proba de săritură în lungime, la europenele de atletism de la Berlin

0 174

În perioada 7-12 august, Stadionul Olimpic din Berlin va fi gazda Campionatelor Europene de atletism în aer liber, ediţia a 24-a. La cea mai importantă competiţie atletică a anului, vor participa 1.572 de atleţi (828 la masculin, 744 la feminin) din 49 de ţări, iar delegaţia României este formată din 36 de atleţi (18, la masculin, 18, la feminin).
Braşovul îl are ca reprezentant la această întrecere de mare anvergură pe săritorul în lungime Iulian Cristian Staicu (25 ani). Sportiv legitimat la Clubul Sportiv Ţara Bârsei 2011 şi pregătit de prof. Horaţiu Calfă, Iulian-Cristian Staicu este campionul la zi al României, atât în sală, cât şi în aer liber.
Iulian Staicu: „Este un sezon pe care l-am început foarte bine în iarnă, când am reușit să-mi fac baremul de Europene, cu o săritură de 8,09 metri, la Naționalele de sală. Din păcate, a urmat de o mică accidentare ce nu mi-a permis să performez la cote maxime, iar acum vine cel mai important concurs de până acum din cariera mea, Campionatul European de la Berlin, unde îmi doresc să fac o figură cât mai frumoasă, să mă calific în finala probei de săritura în lungime şi, de ce nu, să sper la o medalie europeană”.
Horaţiu Calfă: „Am avut un an greu, cu suişuri şi coborâşuri, în care am încercat să ne pregătim cât mai bine. Sperăm ca rezultatele să apară în urma muncii depuse şi să culmineze odată cu această participare a lui Iulian la Campionatul European de seniori de la Berlin”.

Eveniment sportiv de o altă dimensiune

2018 este primul an în care este promovat conceptul de Campionate Europene multi-sport, un eveniment care, la fiecare 4 ani, reuneşte Campionatele Europene existente ale unora dintre cele mai importante sporturi ale „bătrânului continet”. Ediţia inaugurală, din 2018, va fi organizată de oraşele-gazdă din Glasgow, Scoţia (Campionatele Europene de gimnastică, nataţie, ciclism, canotaj, golf şi triatlon) şi Berlin, Germania (Campionatele Europene de Atletism în aer liber), între 1 şi 12 august.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.