Brasoveanul Ion Tiriac se pronunta

Brasoveanul Ion Tiriac se pronunta

0 149

Nu cred ca prosperul om de afaceri si fost mare tenismen, brasoveanul Ion Tiriac, mai are nevoie de vreo prezentare, cand insasi pronuntarea numelui spune tot, in tara si peste hotare. De aceea propun sa-i ascultam previziunile.
„Iesim din criza intr-un an si trei luni si devenim prosperi in 20.” Elegant, a evitat sa spuna: daca ne tinem de treburi serioase si lasam zurbele departe de noi.
Omul de afaceri sustine ca va merge la vot, „dar, cum am spus acum 20 de ani, acum 15 ani, 10 ani, acum 5 ani si alaltaieri sau in urma cu trei zile ca politica nu ma intereseaza, nu o sa candidez la nimic”.
Si este pacat, comparand vorba lui Tiriac cu cea a lui Basescu sau a altor politicieni cu nodul cravatei la ceafa.
Ion Tiriac vede vestita luminita de la capatul tunelului si chiar prosperitate pentru romani. El ramane insa neinteresat de o participare activa in politica, dar ar prefera un singur partid la guvernare.

Omul de afaceri sustine ca Romania va iesi din criza la un an si un sfert dupa Statele Unite, iar unul din avantaje este ca prabusirea nu a fost atat de puternica ca in alte tari.
„Luminita de la capatul tunelului exista, insa trebuie sa te bucuri de un singur lucru, ca ai cazut de la etajul unu si nu de la 70, ca Spania. Cand va iesi din criza, Romania va creste”, a explicat, in stilul sau plastic, omul de afaceri intr-o emisiune la ProTV. .

Tiriac a adaugat ca imobiliarele isi vor reveni intr-un deceniu, ca leul a fost supraevaluat , dar ca Romania va deveni prospera in 10-20 de ani si ca actuala criza a venit intr-un moment neprielnic in Romania, tocmai cand „in sfarsit” economia urca cu 6-7%.

In ceea ce priveste politica, Tiriac este consecvent.
„Eu am spus acum 20 de ani, acum 15 ani, 10 ani, acum 5 ani si alaltaieri sau in urma cu trei zile ca politica nu ma intereseaza, nu o sa candidez la nimic, mai mult decat atat pentru ca de fiecare data inaintea alegerilor mi se intampla ceva. Si mie nu-mi plac aceste intamplari oarecum sincronizate. Avem alegeri in doua luni, au inceput deja sa se miste apele”, a afirmat el.

Tiriac a tinut insa sa precizeze ca va merge la vot, considerand ca „este de datoria oricarui om normal la cap sa se duca si sa-si aleaga viitorul” si ca ar prefera sa fie un singur partid la guvernare.
“Daca Guvernul ar fi condus de un singur partid, acesta ar putea lua toate deciziile importante fara a mai exista discutii”, a adaugat omul de afaceri.

Tiriac a mai precizat ca investitiile in infrastructura si atragerea fondurilor de la Uniunea Europeana reprezinta cele mai importante obiective pe care ar trebui sa le aiba autoritatile.
Sa comparam acuratetea din discursul si ideatica lui Tiriac cu balmajelile insipide ale unui jocheu al valurilor, numindu-l astfel pe Traian Basescu? Va las pe dumneavoastra.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.