Brașoveanul Gabriel Andronache îl contrează pe Ciolacu

Brașoveanul Gabriel Andronache îl contrează pe Ciolacu

1 30

Ora prim ministrului s-a lăsat ieri în Parlament cu acuze de ambele părți, dezbaterea purtând numele apocaliptic de ,,Moartea economică a României,, initiată de PSD. Principalul partid de Opoziție s-a referit la tăierile masive de pensii speciale, facilități și gratuități pentru bugetari, cheltuieli exagerate în timp de pandemie, micșorarea ratei de creștere anuală a alocațiilor și pensiilor, dar și alte austerități bugetare introduse de guvernul Cîțu.
Din partea grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților a ripostat liderul de grup, brașoveanul Gabriel Andronache, care a întors critica Opoziției împotriva acesteia înseși.

Andronache contestă discursiv tăierile acuzate de PSD 
,,Revenind în actualitate, nu știu ce considerați dvoastră tăiere? Poate vă referiți la majorarea punctului  de pensie  de la 1 septembrie 2020 cu   14%, cea mai mare majorare din Uniunea Europeană, sau la majorarea etapizată a alocațiilor de stat până la dublare, sau la majorarea salariului minim și a unor drepturi de protecție socială.

PSD Dragnea nu a mărit punctul de pensie decât la sfârșit
În anii cât PSD a guvernat România nu ați vrut și nici nu ați putut să majorați punctulde pensie așa cum ați promis oamenilor, deși țara traversa o perioadă economică favorabilă.
Ați avut pretenția ca majorarea să o facă Guvernul PNL, în plină criză economică
. De asemenea, în anul 2019, unii dintre dumneavoastră vă roteați în jurul președintelui dumneavoastră de atunci (Liviu Dragnea n.n.), manifestându-vă indignarea și opoziția față demajorarea alocațiilor de stat, deși deficitul bugetar era mic, gestionabil(4,7% n.n.), iar economia creștea (Andronache recunoaște creșterea economică din timpul guvernelor PSD n.n.).
De   aceea   este   de   subliniat   următorul   aspect:   ori   de   câte   ori   ați   guvernat   țara,dumneavoastră ați fost cei care au făcut comanda, prin legi aberante, iar nota au plătit-o guvernele de dreapta.

Acuze de supradimensionare a aparatului de stat în vremea guvernelor PSD
Ori de câte ori guvernele de dreapta au însănătoșit economia, au stabilizat finanțele publice ale țării (guvernul Tăriceanu n.n.), au stopat risipa și au impulsionat investițiile, au urmat apoi guverne socialiste care au promovat irosirea fondurilor publice, renașterea pensiilor speciale, a indemnizațiilor și privilegiilor pentru unele categorii.(multitudinea de pensii speciale și indemnizații speciale n.n.)

Bugetul auster dar curajos și realist al guvernului Cîțu
Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale va reprezenta tema principală de dezbatere a Parlamentului în următoarele zile.
Vom   avea suficiente ocazii să contribuim la adoptarea acestuia. Ca un punct de vedere general asupra proiectului de buget, atunci aș spune că acest buget este unul construit în vreme de criză, este unul curajos, realist, care, în pofida contextului economic și sanitar, asigură toate resursele necesare pentru plata salariilor, a pensiilor majorate, a alocațiilor  majorate, acheltuielilor sanitare legate de gestiunea crizei sanitare și de campania de vaccinare.
În concluzie, deputatul Andronache susține că bugetul propus nu introduce nici impozite și nici taxe noi, nici nu le majorează pe cele existente.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. TOATE PENSIILE SPECIALE DESFIINȚATE!!!! PENSIONARII CUMULARZI ZBURAȚI DE LA STAT!!!!!
    BUGETARII RĂRIȚI CU 60% ȘI SALARIILE ÎNJUMĂTĂȚITE! ORICE SPORURI DESFIINȚATE!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.