Braşoveanul Dan Gîrtofan, debut cu dreptul în Campionatul Naţional de Raliuri

Braşoveanul Dan Gîrtofan, debut cu dreptul în Campionatul Naţional de Raliuri

0 585
Pilotul braşovean Dan Gîrtofan (Škoda Fabia S2000) a avut un debut fericit de sezon în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. ,,Giri” și noul său navigator, Tudor Mârza, au terminat pe locul 3 ,,Raliul Braşovului”, etapa inaugurală a întrecerii interne, una marcată de vremea nefavorabilă, care a pus probleme tuturor participanților.
„A fost o cursă foarte dificilă din cauza condițiilor meteo. Dacă anul trecut am avut o vreme perfectă, acum ea ne-a jucat feste și poate de aceea nu a fost un raliu așa de frumos cum ne-am fi așteptat și noi, dar și spectatorii care au venit pe probele speciale. Pentru noi, cursa nu a debutat așa cum ne-am fi dorit. Pe prima specială, Poiana, am făcut o greșeală și ne-am răsucit, iar asta ne-a costat în jur de 12 de secunde în clasamentul general.
De altfel, ne-a rupt un pic ritmul, după care, a doua zi, ca și ceilalți participanți, condițiile meteo găsite pe Babarunca și Cheia ne-au pus multe probleme. Am acvaplanat foarte mult din cauza cantității mari de apă de pe probă, am avut și două momente la limită, dar ne bucurăm că am reușit să terminăm cu bine și pe podium raliul și că am luat puncte importante în clasamentul general. Se anunță a fi un campionat foarte lung și dificil și important este să fim foarte concentrați și să-l terminăm în picioare, cum se spune”
Giri a ținut să-i dedice rezultatul de la Brașov bunului său prieten, Adrian Berghea, care, din păcate, nu a mai apucat să-i fie alături și la ediția din 2015 a cursei de casă: „Rezultatul de la Tess Rally este pentru Adi. De altfel, aș dori ca toate rezultatele pe care le voi obține să fie în memoria lui. Vreau să știe că a avut o amprentă pozitivă asupra mea și că îmi pare rău că nu mai poate fi alături de mine. O să fac tot ce pot pentru ca el să fie, acolo sus, mândru de mine”.
Următoarea etapă în care va lua startul Dan Gârtofan, este Raliul Aradului, în luna mai.
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.