Brașoveanca Florina Maior erou în lupta cu BINOMUL! Decizie istorică a CA...

Brașoveanca Florina Maior erou în lupta cu BINOMUL! Decizie istorică a CA Alba Iulia – au fost anulate interceptările şi supravegherile SRI din „Dosarul Romexterra”!

1 440

Curtea de Apel din Alba Iulia a pronunţat pe 28 mai 2020, o decizie istorică prin care binomul SRI-DNA primeşte cea mai dură lovitură de după desecretizarea celebrelor Protocoale.
Este vorba despre o Sentinţă definitivă prin care se constată nulitatea absolută a tuturor măsurilor de supraveghere tehnică realizate de SRI pe baza Protocolului cu Parchetul General!
Mai mult chiar, conform art 102, al. 2-4 din Codul de procedură penală, sînt înlăturate astfel din materialul probator al procurorilor TOATE procesele-verbale care consemnau „interceptarea comunicaţiilor, supravegherile video, audio sau prin fotografiere în mediul ambiental a inculpaţilor” din „Dosarul Romexterra”, mai exact din dosarul nr. 4753/62/2015, care este doar unul dintre dosarele derivate din cel denumit generic „Romexterra”!

Practic, aceste probe obţinute ilegal, conform Deciziei CCR nr. 22/2018, nu mai pot fi folosite în actul de judecată, deşi întreg dosarul a fost construit pe baza lor, obţinîndu-se deja condamnări în primă de instanţă de mulţi ani de închisoare pentru cei cinci inculpaţi!

Vă prezentăm, în exclusivitate, acest document istoric de care vor putea beneficia de acum înainte toţi cei care au în dosare astfel de „probe” realizate în baza Protocoalelor dintre SRI şi instituţiile din Justiţie:

Victoria aceasta formidabilă are şi o eroină: FLORINA MAIOR, soţia fostului deputat Dorin Lazăr Maior, cunoscutul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, recent eliberat din închisoare după executarea unei pedepse de 7 ani pentru şantaj tot într-un dosar derivat din Romexterra.

Rămasă singură după arestarea soţului său, care fusese condamnat practic pentru că a devoalat „Operaţiunea Romexterra”, Florina Maior a fost, la rîndul său arestată şi condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru că nu şi-a denunţat soţul.

Cu toate acestea, ea a dus o bătălie incredibilă cu structurile statului, bătînd la uşa televiziunilor şi ziarelor, afirmînd nu numai nevinovăţia sa şi a soţului, ci şi demascînd aceste metode securistice folosite în ancheta lor de către procurorii DNA Braşov de sub conducerea „celebrilor” Horia Şelaru şi apoi Cornel David-Deca, ambii fiind un fel de Codruţa Kovesi din provincie.
Florina Maior, prin avocata sa, Angela Drăgan, a fost cea care a deschis chiar prima acţiune la Curtea de Apel Bucureşti, prin care a cerut să fie anulate în instanţă Protocoalele secrete ale SRI cu Parchetul General!

Cotidianul” a prezentat pe larg toate aceste anomalii din „Dosarul Romexterra” într-un lung serial din care face parte şi interviul realizat în Penitenciarul Codlea cu Dorin Lazăr Maior. Întrucît Sentinţa de ieri a Curţii de Apel Alba Iulia este una istorică, facem trimitere la link-urile acestor articole pentru cei care vor să urmărească lungul drum de pînă la momentul acestei sentinţe, căci, într-un fel, această victorie este şi a noastră:

– https://www.cotidianul.ro/romexterra-este-cel-mai-vechi-dosar-de-la-dna/
– https://www.cotidianul.ro/exclusivitate-dorin-lazar-maior-demasca-operatiunea-romexterra/
– https://www.cotidianul.ro/credite-false-de-sute-de-miliarde-de-lei-se-aranjau-la-barul-jamaica-din-brasov/
– https://www.cotidianul.ro/dosarul-romexterra-era-protejat-pentru-ca-vasile-blaga-era-actionar-al-bancii/
– https://www.cotidianul.ro/dezvaluiri-senzationale-in-dosarul-romexterra/
– https://www.cotidianul.ro/kovesi-s-a-ales-cu-un-nou-dosar-penal/
– https://www.cotidianul.ro/protocolul-dintre-sri-dna-denuntat-in-dosarele-familiei-dorin-lazar-maior/
https://www.cotidianul.ro/document-dna-explica-rolul-sri-in-dosarul-romexterra/
-https://www.cotidianul.ro/exclusivitate-dorin-lazar-maior-demasca-operatiunea-romexterra/

Fără îndoială, pe marginea acestui document istoric se va scrie mult. „Cotidianul” va găzdui orice opinie a specialiştilor referitoare la Sentinţa de ieri a Curţii de Apel Alba Iulia şi la consecinţele ei în toate dosarele în care SRI a fost folosit ca organ de anchetă penală, contrat deciziei CCR din 2018.

Ion Spânu
Sursa: Cotidianul.ro

COMENTARII

  1. Deci ăștia au devalizat banca, au furat banii noștri, iar hoții sunt prezentați ca „eroi”!????? Nenorocită țară, prăpădiți conducători!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.