Brașoveanca Andreea Moldovan pur și simplu nu înțelege! Te mai miri că...

Brașoveanca Andreea Moldovan pur și simplu nu înțelege! Te mai miri că lucrurile merg atât de rău!

5 278

O altă intervenție publică a noii preotese a restricțiilor anticovidiene a mai emis o cotroversată de-a Ministerului Sănătății. Una pe care nici măcar cioclul apocaliptic Arafat n-a avut curaj s-o pronunțe. Obligativitatea practicării sportului cu masca pe figură. Acum aproape un an opina în același sens, șocând întreaga lume sportivă, că toate competițiile sportive trebuie să se petreacă cu sportivii purtând mască de protecție.
Probabil una din cele neconforme de-ale Ministerului Sănătăți. Acum o jumătate de an insista pentru conformarea fotbaliștilor din campionat la condițiile restrictive de purtare a măștii și probabil la păstrarea distanțării la 1,5 metri, deci fără contact direct în vestiar, fără dribling, fără faulturi, dar și fără îmbrățișările de după un gol. Fără zid la loviturile libere. Și fără contact cu mingea până nu este dezinfectată cînd vine de la un alt fotbalist. Fotbaliștii, persoane inculte și inconștiente, nu au respectat codul restricțiilor prescrise de secretarul de stat.

Copiii indisciplinați vor să facă sport și să respire în același timp
Ieri acesta a mai ouat o neghiobie. A cerut purtarea măștii de către toți copiii la orele de sport, cu aceleași condiții de distanțare ca cele propuse fotbaliștilor. Și a spus că este păcat că tot ceea ce se acumulează ca reținere și restricții la orele la clasă se irosește la orele de sport. Când de fapt tot ceea ce trebuia să susțină de altfel extrem de profesionista Andreea Moldovan este suspendarea orelor de sport. Care oricum nu contau în pregătirea pentru examenele aferente anilor terminali, deci se putea da o pauză prelungită orelor de sport.

Neoxigenarea plămânilor și acumularea de bioxid de carbon la inspirație produce afecțiuni
Ceea ce nu subliniază însă noua preoteasă a restricțiilor anticovidiene sunt afecțiunile ce pot fi dezvoltate la nivelul aparatului respirator prin inhalarea repetată a propriului bioxid de carbon ce vine înapoi din mască la inspirație.
Nu vom dezvolta aici variatele simptome ale unor afecțiuni respiratorii, dar senzația de sufocare pe care o resimțim când facem efort cu masca pe figură se datorează acestui aspect. O afecțiune majoră poate fi acumularea acidozei lactice, când celulele pulmonare produc zahăr în loc de oxigen, care poate provoca sângerarea plămânilor și colaps respirator.
Materialul din care sunt făcute măștile poate stimula acest proces. Iar o afecțiune binecunoscută a subalimentării cu oxigen este neirigarea celulelor cerebrale ceea ce duce la blocarea centrului respirator din creier, care poate duce la stop respirator. Simptomele pot fi accelerate în cazul celor cu afecțiuni coronariene sau cerebrale. Sigur că aceste situații extreme nu se prezumă pentru toate condițiile în care cei ce practică sporturi poartă măști medicale, pentru că se poate da masca jos pur și simplu.

Specialiștii ajunși prin ministere sunt corupți ulterior și moral și profesional
Dar nu ar trebui să se emită asemenea ordine medicale haotice și neprofesioniste de către un medic, acela fiind chiar secretar de stat în Ministerul Sănătății. Care doar vrea să placă superiorilor săi din minister. Partea proastă că toți politrucii ajunși în funcții importante în acest minister, sau în cel de Interne, presupun că știu toate domeniile medicinii pe de rost, deși au specializări diferite. Așa și cu reputatul medic infecționist Andreea Moldovan. Aerul tare guvernamental i-a produs iluzia optică a atotcompetenței sale, fenomen care funcționează la Arafat de vreo cincisprezece ani. Cu ce efecte mortale pentru clienții DSU-urilor s-a constatat. Se întâmplă ceva straniu cu specialiștii și tehnocrații care ajung în sferele înalte al puterii guvernamentale și corupte a minunatei noastre țări. Abjură de la toate principiile și fundamentele științifice și chiar morale care guvernează specializarea lor și se încolonează la toate celelalte principii ale parvenirii politice și ale slugărniciei față de șefii politici, toate lăturile deversate ale Cloacei Maxima, adică puterea politică din România, oricare ar fi ea. Acest lucru s-a petrecut și cu excelentul medic infecționist Andreea Moldovan. Care mai bine rămânea la Spitalul de Infecțioase Brașov. Era mai bine pentru onestitatea carierei ei medicale.

Libiu Mateescu       

COMENTARII

 1. Cum draku ajunge o tampita doctor??? coruptia PHARMA/Farma corporatiile s-au umplut de bani si tot mai vor.. doar Dzeu ne mai pot scapa de astia a lui araHAT si gasca penelisto/pesedisto maghiara/userista si sclavii/tampiteii lor

  • @Ion,
   A avut ta’su foarte mulți bani. După care s-a măritat cu alții care aveau și ăia bani…

 2. Vreau să vă felicit pentru intuiția dumneavoastră. Sunteți în asentimentul meu și deși am fost tratat de medicul Andreea Moldovan regret ca si-a terfelit meseria și demnitatea cu aceasta demnitate politică

  • @hAnonim,
   Ce și-a „terfelit”??? „Demnitatea”!? Aia a terfelit-o în studenție să ia examenele.

 3. ASTA-I O LIGHIOANĂ TÎMPITĂ!!
  NU I-A VERIFICAT NIMENI „DIPLOMELE” ACESTEI „DOTTORE”!?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.