Brasov – un oras european ACCESIBIL

Brasov – un oras european ACCESIBIL

0 79

Municipiul Brasov si-a depus candidatura pentru concursul organizat de Comisia Europeana „Premiul European al oraselor accesibile”.
Concursul „Access City Award” a fost initiat cu scopul de a prezenta si a recompensat orasele cu peste 50.000 de locuitori care au avut initiative exemplare pentru imbunatatirea accesibilitatii in mediul urban.
Concursul la nivel european se adreseaza oraselor care au implementat masuri pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati la institutiile publice locale.
Eeste vorba de inscrierea orasului pe harta europeana in calitate de sustinator proactiv al accesibilitatii pentru persoanele cu dizabilitati.
In cazul statelor membre mici precum Cipru, Luxemburg si Malta vor fi luate in considerare zonele urbane compuse din mai multe orase, care vor respecta numarul necesar de locuitori.
Directorul general al Agentiei Metropolitane Brasov, Dragos David spune ca municipiul Brasov intra in concurs cu ce s-a facut pana acum in toate institutiile publice aflate in subordinea Consiliului Local, dar si cu masurile ulterioare care vor fi implementate. „Vor fi analizate masurile aplicate deja in patru domenii cheie. Si anume, vorbim de accesibilitatea in cladirile publice, in transport si infrastructura, la tehnologie si informatii, precum si la diferite alte servicii publice”, a declarat Dragos David, pentru Buna Ziua Brasov.
Data limita pana la care se mai pot depune candidaturi este 23 septembrie, iar apoi un juriu va analiza fiecare inscriere in parte.
Conferinta legata de Ziua Europeana a Persoanelor cu Dizabilitati se va desfasura in perioada 2 – 3 decembrie 2010, la Bruxelles.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.