Brasov – ocolitoarea foarte mica

Brasov – ocolitoarea foarte mica

0 63

Initiativa domnului Scripcaru, primarul Brasovului, de a regula/riza circulatia auto din buricul civic al targului pe care il pastoreste, este privita de multi cetateni, mai ales de cei care poseda ca mijloc de transport doar doua picioare, drept un vis urat – zic cei cu civilizatie la purtator – sau o mare bataie de joc – zic cei care scuipa injuraturi precum cojile de seminte.
Intentia domnului Scripcaru a fost sa faca un lucru bun. Dar si iadul este pavat cu bune intentii printre cazanele cu smoala.
Iar domnul Scripcaru este si ne-a obisnuit cu lucruri facile, bagand gunoiul sub covor intr-un morman de care e imposibil sa nu te impiedici.
S-ar putea ca aceasta mica ocolitoare sa fie necesara in perspectiva dezvoltarii Brasovului ca metropola, dar cred ca lucrarea trebuia mai intai temeinic gandita, existand multe posibilitati de a dezaglomera traficul din aceasta zona si fara a da peste cap interese ale cetatenilor
Oare domnul primar s-a gandit cum se descurca pietonii cand vor sa ajunga de pe o parte pe alta a acestei adevarate roti a norocului? Sau l-a durut in papuci ca cetateanul simplu pieton umbla de-un rand de pingele ca sa ajunga teafar unde-l cheama treburile pe la institutiile di zona?
Aceasta foarte mica ocolitoare sau acest foarte mare sens giratoriu – ar trebui stabilit un premiu pentru cel care gaseste denumirea exacta a facaturii – este, chipurile, unul din primii pasi spre haosul viitoarei metropole. Dar acest prim pas seamana cu pusul izmenelor dupa ce ai tras pantalonii pe tine, in conjunctura actuala. Caci o sa vedeti, stimati cititori, cate modificari se vor aduce, in urmatorii doi-trei ani, acestui “prim pas”, modificari necesitand mici lucrari de amenajare si reamenajare, adica deschideri de santiere care aduc comisioane in buzunarul primarial.
Si uite cum se impusca doi iepuri dintr-un foc: imaginea omului harnic si banii-comision.
Insa, pana una-alta, daca tot s-a facut acest imens sens giratoriu, carpeste-l, dom’le, cum trebuie, ca vine iarna si situatia, ramanand in starea actuala, va deveni albastra rau.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.