Brasov, oameni si locuri – un succes cultural

Brasov, oameni si locuri – un succes cultural

0 85

La Brasov au loc o serie de evenimente culturale care nu pot decat sa bucure publicul brasovean dornic de frumos.
Astfel, Galeria de Arta „Kron-Art“ a fost gazda unui dublu eveniment: vernisajul expozitiei de fotografie „Brasov, oameni si locuri“ semnata de tinerii artisti fotografi Aura Patrascioiu si Horia Petrascu si lansarea versiunii franceze a cartii „In labirintul celor 12 simturi“ de Gabriel Stan.
„Cei doi tineri artisti trebuie felicitati. As spune ca a reusi sa intri in detalii este o dovada de talent. Cei doi dovedesc ca au acest talent, dar acesta este dublat si de sensibilitate artistica. Horia stapineste foarte bine photoshop-ul, dar nu mistifica realitatea cu ajutorul calculatorului, ci incearca sa o redea asa cum este ea, iar Aura ne ofera citeva fototgrafii de detaliu pe care doar un artist adevarat le putea realiza“, a spus custodele galeriei, Gabriel Stan.
In ceea ce priveste volumul lansat ieri, acesta este o traducere fidela a cartii „In labirintul celor 12 simturi“ aparuta in 2005.
„Ceea ce m-a influentat la scrierea acestei carti a fost nastrusnica idee a filozofilor indieni, precum ca omul nu are doar cele 5 simturi cunoscute, ci detine si alte 7 simturi «ascunse». Pornind de la rolul artei am incercat sa devoalez aceste simturi, dar si sa ofer cititorilor 3 chei de intelegere a artei actuale. De asemenea am incercat sa demonstrez ca simturile umane pot fi educate, in acest fel «educatii» reusind sa vada sau sa simta ceea ce altii nu pot“, a spus Gabriel Stan, autorul cartii, citat de cotidianul Adevarul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.