Brasov – modernizarea stemului de iluminat public

Brasov – modernizarea stemului de iluminat public

0 81
In Brasov se doreste introducerea unui sistem de iluminat ,,intelligent”. Mai exact unul care se activeaza pe senzori, doar atunci cand trecatorii se afla in apropierea surselor de lumina.
Reprezentantii municipalitatii sustin ca economia realizata lunar va fi de circa 30%, respectiv 300.000 de lei.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a afirmat ca pentru punerea in practica a proiectului de investitii a fost obtinuta o finantare europeana in valoare de 10 milioane de lei, suma careia i se vor adauga si fonduri de la bugetul local. In afara modernizarii actualelor surse de iluminat ale orasului, unele – situate in centrul istoric – functionand pe baza de senzori care se activeaza la miscare, vor fi montate si echipamente de supraveghere. 
Primaria Brasov a depus si o solicitare de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, pentru un proiect ce vizeaza achizitionarea si montarea de sisteme pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii, precum si programele informatice aferente, dar si echipamentele necesare modernizarii spatiilor publice.
Reprezentantii primariei sustin ca „noul sistem de iluminat public va fi nu doar unul de talie europeana, ci si unul care va aduce beneficii municipalitatii, prin economiile pe care le vom realiza in timp in privinta consumului de energie electrica”
 
I.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.