Brasov: izolarile partiale dauneaza grav vecinilor

Brasov: izolarile partiale dauneaza grav vecinilor

0 178

Programul de izolare termica a blocurilor are menirea de a ajuta cetatenii si de a le mai salva ceva bani din salariile tot mai mici. Insa este bine de stiut faptul ca o izolare incorecta poate aduce probleme mari, atat celor in cauza, cat si vecinilor.
Acest fapt a fost relevat de catre conducerea Agentiei pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului (ABMEE) Brasov, care a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, care sunt avantajele realizarii izolatiei termice a blocurilor prin programul guvernamental in care cetatenii platesc doar 20% din costul proiectului si lucrarile facute fara autorizatie de constructie sau cele partiale. Care e problema izolatiilor partiale?
blocurilor, acolo unde, datorita armaturii de fier-beton, scurgerea de caldura este cea mai mare, caldura de care beneficiaza vecinii de deasupra si de dedesubtul apartamentului izolat.
„Chiar daca unele firme au invatat acest lucru si realizeaza o izolare cu 20-30 de centimetri peste limitele peretelui izolat, acest lucru creeaza neplaceri vecinilor, pentru ca spatiul respectiv este foarte greu de pastrat uscat. Se creeaza un transfer de umiditate care, in cele din urma, afecteaza planseul, iar vecinii sunt obligati sa ventileze mai des propriile apartamente, ceea ce duce la o pierdere mai mare de caldura. In plus, infiltratiile creeaza un mediu propice igrasiei si ciupercilor, atat pentru peretii izolati, cat mai ales pentru vecini”, a explicat Mirela Moscoiu, inspector ABMEE.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.