Brasov: Comandament judetean pentru …controale !

Brasov: Comandament judetean pentru …controale !

0 102

Prefectul judetului Brasov, Emil Nita, a emis, miercuri, doua ordine privind constituirea Comandamentului judetean care va efectua controale in pensiuni, restaurante si in piete agroalimentare, precum si in locurile de comercializare a brazilor de Craciun.
La Brasov se vor constitui sase echipe mixte zonale, formate din reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a Autoritatii de Sanatate Publica, a Garzii Financiare si a Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, care vor verifica activitatea din pietele agroalimentare, supermarketuri, magazine alimentare, unitati de alimentatie publica, pensiuni, cabane si hoteluri, potrivit unui comunicat al Prefecturii Brasov.
Controalele vor fi lansate in cursul acestei saptamani si vor dura pana la sfarsitul lunii februarie 2009.
„Dorim ca prin aceste masuri sa asiguram o atmosfera placuta cu ocazia Sarbatorilor de iarna, cu respectarea tuturor aspectelor de legalitate. Nu trebuie sa uitam ca in aceasta perioada vor veni in judet foarte multi turisti, care trebuie sa beneficieze de servicii de calitate”, a declarat prefectul Emil Nita.
Tot miercuri, prefectul a emis un ordin privind constituirea comisiilor mixte pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu recoltarea, transportul, prelucrarea si comercializarea materialelor lemnoase si brazilor de Craciun. Din echipele de control vor face parte reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare, ai Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, ai Garzii Financiare, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai Directiei Silvice, ai Garzii de Mediu, ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, precum si ai ocoalelor silvice din judet.
Potrivit ordinului prefectului, echipele vor patrula in zonele forestiere, vor verifica instalatiile de prelucrare a lemnului, modul de depozitare a deseurilor rezultate in urma acestor operatiuni si locurile de desfacere a pomilor de Craciun (piete, targuri si oboare). Se vor avea in vedere atat produsele autohtone, cat si cele din import, precum si modalitatile de exportare a masei lemnoase. Controale vor debuta in aceasta saptamana si se vor incheia pe 15 ianuarie 2009.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.