Branzarii din Piata Dacia au o luna sa intre in legalitate

Branzarii din Piata Dacia au o luna sa intre in legalitate

0 621

Intr-o luna, toate deficientele constatate in Piata Dacia trebuie remediate. Spatiile frigorifice din hala de brinzeturi dar si cele de depozitare trebuie renovate, conform normelor de igiena in vigoare

Intr-o luna, toate deficientele constatate in Piata Dacia trebuie remediate. Spatiile frigorifice din hala de brinzeturi dar si cele de depozitare trebuie renovate, conform normelor de igiena in vigoare. Controlul OPC de luni a depistat in spatiul de depozitare din hala de branzeturi, branza mucegaita sau de-a dreptul plina de viermi.
Miercuri a avut loc la Prefectura o intalnire a conducerii CJPC cu reprezentanti ai Primariei Brasov, ai Directiei de Sanatate Publica si Directiei Sanitare Veterinare, unde au fost discutate problemele grave descoperite in Piata agro-alimentara Dacia in urma controlului de luni, 13 iulie, in spatiul de vinzare-prezentare a produselor lactate.
Tinand cont de gravitatea problemelor descoperite Protectia Consumatorului a acordat un termen scurt, de o luna, pentru intrarea in legalitate si remedierea tuturor deficientelor existente in zona mentionata, cu atentie deosebita la spatiile frigorifice si de depozitare a produselor alimentare.
In urma mai multor reclamatii primite de la brasoveni nemultumiti de calitatea produselor vandute la tarabe, comisarii de la Protectia Consumatorilor Brasov au facut luni un control in Piata Dacia. In spatiul de depozitare din hala de branzeturi, inspectorii au descoperit branza mucegaita sau de-a dreptul plina de viermi.branza stricata1
Producatorul prins cu neregula grosolana a incercat sa scape spunand ca marfa nu este a lui, si, pentru a-si arata buna intentie, i-a condus pe inspectori in depozitele unde produsele ar fi trebuit pastrate in bune conditii, dar unde realitatea era cu totul alta.
In doua dintre aceste depozite s-au gasit zeci de kilograme de produse lactate si carne in stare avansata de degradare si care raspandeau un miros greu.
Intr-un alt depozit s-au gasit peste 200 de litri de tuica fara acte, pregatite a fi vandute la negru pentru o nunta.
Celor 14 operatori economici controlati le-au fost aplicate 11 amenzi contraventionale in valoare de 155.000 lei, o sanctiune constand in avertisment si au fost oprite definitiv de la comercializare 1077 kg. de produse in valoare de 14.274 lei.
Pentru neregulile care se incadreaza la contaventii sau chiar fapte penale, cercetarile sunt continuate de organele in drept.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.