Branza topita care „topeste” calciul

Branza topita care „topeste” calciul

0 82

Piata alimentara din tara noastra are numeroase capcane pentru consumatori. Numim capcane acele produse care cu cat ar trebui sa fie mai sanatoase, cu atat sunt mai nocive pentru consumatori. In aceasta categoria a capcanelor intra si Apetito Kidiboo, care este o o branza topita cu profil nutritional dezechilibrat, cu exces de grasimi de origine animala (31%), bogata in acizi grasi saturati aterogeni (provenind din branza, smantana, unt, lapte praf).
Produsul mai contine o serie de aditivi alimentari bogati in fosfor (E450, E542), care dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. Produsul are si o densitate energetica foarte ridicata (319 kcal/100 de grame). Din aceste motive, produsul nu este recomndat copiilor si nu poate fi comercializat in incinta scolilor.
Branza are surse de sodiu ascunse, grasimi saturate animale ascunse, proteine din lapte alergene pentru persoanele sensibile. Concluzii: nu este indicata copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu densitate osoasa scazuta si osteoporoza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii hepato-renale, cardio si cerebrovasculare, suferinzilor de maladii neurodegenerative, de diabet, de cancer, celor cu celulita, celor cu alergii la componentele produsului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.