Branenii si-au ravasit oile in weekend

Branenii si-au ravasit oile in weekend

0 382

Iubitorii de munte, traditii si mancare naturala au sarbatorit in week-end la Bran Ravasitul Oilor. La serbarea campeneasca si expozitia gastronomica de la munte, branenii si-au adus si cele mai frumoase animale din batatura.
Cu o traditie de sute de ani in oierit, Branul este una dintre zonele din tara cel mai incarcate de traditii si obiceiuri pastorale. Venirea toamnei marcheaza coborarea turmelor de pe crestele maiestuoase ale muntilor care, pe pacursul verii, tin loc de casa atat ciobanilor cat si oilor.
Fiind unul dintre punctele de referinta in ciclul pastoral, coborarea oilor din munti este un prilej de bucurie pentru intreaga comunitate. Ravasitul oilor este o sarbatoare care aduna deopotriva localnicii zonei si turistii.
Si anul acesta cei mai iscusiti ciobanii braneni s-au adunat sa sarbatoreasca acest eveniment cu cele mai gustoase produse din lapte – renumita branza in coaja de brad, telemea, urda dulce, cas dar si pastrama cea mai buna. De la sarbatoarea cu traditie nu au lipsit muzica, dansul si buna dispozitie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.