Brandul turistic lansare si contre

Brandul turistic lansare si contre

0 174

Asa cum a fost anuntat evenimentul, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat joi, la Shanghai, brandul turistic al Romaniei. A fost prezentat logo-ul, respectiv sloganul „explore the Carpathian garden”. In tara, evenimentul dincolo de firestele comentarii a fost insotit se contestatii si dezvaluiri. Printre dezvaluiri se arata ca o parte din logo – frunza verde – se gaseste foarte ieftin pe Internet.
In procesul in care a fost selectata asocierea THR-TNS, intr-o licitatie internationala pentru realizarea brandului turistic, Ministerul Turismului a fost consultat si de doua organizatii ale industriei locale de comunicare, IAA Romania si Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR).
Va reamintim ca licitatia pentru brandul turistic al Romaniei a fost castigata in noiembrie anul trecut de asocierea THR – Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA – Taylor Nelson Sofres SA, care a depus oferta cu pretul cel mai scazut. Pe tot parcursul derularii procedurii, de la intocmirea caietului de sarcini pana la lansare, Ministerul a fost asistat de parteneri reprezentand industria de comunicare, inclusiv International Advertising Asociation Romania si Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania.
Finantarea realizarii s-a facut din Fonduri europene.
In Romania, brandul turistic a fost primit, asa cum era de asteptat cu multe contestatii si semne de intrebare.
Ministerul Turismului si o firma privata au inregistrat domeniile carpathian garden pe Internet. Sumt declaratii contradictorii si multe incurcaturi legate de inregistrarea domeniilor la OSIM si pe Internet, exploatate de presa. Este posibil sa fim pusi in fata unei “strategii de lansare“, prin care presa a “tocat” gratuit evenimentul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.