Brandul Ceausescu – OSIMpla aberatie

Brandul Ceausescu – OSIMpla aberatie

0 92

„Mult iubite si stimate tovarase Valentin” – suna ca dracu’, ar spune domnul Petre Roman, dar ar putea deveni in curand o formula de adresare obligatorie in relatiile cu beizadeaua Valentin, odrasla dictatorului impuscat in 89, al carui nume de familie va trebui sa-l pronuntam de-acum incolo cu precautie,. Mai ales dupa ce Valentin Ceausescu – na!, ca l-am zis, puschea pe limba si sa speram cu nu citeste cenzura! – va reusi integral demersul inceput la OSIM, unde a inregistrat marca Ceau…. stiti voi mai departe. Baietii aia destepti de la Oficiul de Stat pentru Marci si Inventii le-au facut hatarul lui Valentin si sotului vaduv al Zoiei, fiica cuplului dictatorial Elena si Nicolae, de a pune interdictie pe folosirea numelui de familie al cizmarului in orice context public. Nu e vorba doar de lansarea pe piata de produse de consum alimentar sau de orice alt gen, asa cum sunt vodcile Gorbaciov ori Stalin, ci folosirea brandului de Scornicesti chiar si in contexte culturale sau istorice, cum sunt cartile, documentarele sau piesele de teatru. Tocmai o reprezentatie teatrala este in centrul ultimei polemici legate de isprava lui Valentin&cumnatul la OSIM, care a notificat deja Teatrul Odeon ca a fost gazda unei piese de teatru care reconstituie ultimele scene din viata cuplului prezidential, in montarea unor regizori straini.
Mai pe intelesul poporului amarastean, sensibil la contexte fiscale, odrasla cizmarului instituie, cu ajutorul OSIM, taxa pe Ceasca. N-o sa-l mai puteti injura pe fostul cel mai iubit fiu al natiei asa cum va vine la socoteala, de fiecare data cand va veti aminti beneficiile Epocii de Aur. Grupurile de injuraci vor semana cu conclavurile clandestine din serialul Harry Potter, ai carui eroi pronuntau foarte rar numele maleficului Val-de-Mort si preferau sa-l pomeneasca drept „Cel al carui nume nu il vom rosti”.
Va sa zica injuraturi scurte si in soapta. Pentru imprecatii mai lungi este musai sa obtineti acordul d-lui Valentin, care va interzice, prin mijlocirea OSIM-ului, orice defaimare a numelui ilustrului sau parinte si al sinistrei sale sotii.
Aberatia parafata de OSIM are talcul ei la fel de sinistru. Faptul ca Ceausescu a ajuns la Oficiul pentru Inventii este razbunarea mnemonica prin care ni se aminteste ca dictatorul a fost o inventie a poporului, o emanatie din sanul lui,. pe care a aplaudat-o frenetic si dobitoceste decenii la rand pe stadioane, in piete si la interminabile congrese.
Nici nepoata Alessandra Mussolini, atat de apriga – si penibila, de altfel – in discursuri, nu a cerut in Italia protejarea brandului Benito, pe care il crede cu inocenta lejer tampita un bun al tuturor italienilor. In Germania, o stranepoata a lui Goebbels, fostul ministru al Propagandei in cel de-al Treilea Reich, si-a legat trompele uterine de teama sa nu aduca pe lume vreun copil care sa-i semene diabolicului stramos.
Aproape ca l-as reabilita pe felcerul Ciomu daca i-ar face o mica vasectomie lui Valentin si daca le-ar sectiona idiotilor de la OSIM titulatura de organ de stat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.