Branding Romania LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

Branding Romania
LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 107

Branding Romania – Cum (ne) promovam imaginea de tara – Alina Dolea, Adrian Tarus
Este prima carte dedicata campaniilor de promovarea a imaginii tarii in strainatate. Nu se vrea o lectie despre brand si nici o culegere de bune practici pentru crearea unui brand de tara pentru Romania. „Branding Romania” propune un lucru mult mai onest si anume un punct de plecare, in urma unei analize atente a ceea ce s-a facut timp de 20 de ani de la revolutia identitara si politica a Romaniei. Demersul de a inventaria si de a analiza campaniile de branding de tara poate parea unul destul de usor la prima vedere. Insa nu mica le-a fost mirarea autoarelor cand au descoperit ca singura modalitate de a afla mai multe detalii despre majoritatea campanilor (uneori chiar perioada de timp in care s-au desfasurat) era recompunerea lor din articolele aparute in presa. De abia pentru campaniile din 2007 si 2008 a fost posibila o descriere detaliata plecand de la comunicatele de presa difuzate de institutiile organizatoare. De altfel, lipsa de informatii despre campaniile implementate de-a lungul timpului de autoritatile romane este si unul dintre motivele pentru care autoarele au decis sa publice aceasta carte.

Celebutantele – Ruthanna Hopper, Amanda Goldberg
Celebutante = „cea mai noua rasa de la Hollywood – persoane faimoase pentru numele de familie pe care-l poarta, fizicul beton, hainele de firma, conducerea in stare de ebrietate si casetele personale cu partide de sex (…) Iti trebuie ceva talent ca sa manipulezi mass media si sa-ti ridici un imperiu de milioane de dolari bazat exclusiv pe imagine.“ (Amanda Goldberg, Ruthanna Hopper)
Lola Santisi, fiica unei megacelebritati distinse cu Oscar, ea insasi o celebritate in genul lui Paris Hilton, are o pasiune nebuna pentru lumea plina de stralucire a Hollywoodului: e actorholica (se indragosteste instant de orice actor), dar se trateaza cu sedinte la psiholog si meditatii yoga, n-are nici o cariera, dar incearca din toate cate putin, e nebunatica, dar timida si nesigura pe ea. Insa, la un moment dat, se hotaraste sa isi gaseasca propriul drum. Si, inarmata cu ambitie si pantofi Louboutin, se angajeaza in cea mai crancena batalie care se poate da in Cetatea Filmului: incearca sa convinga o supervedeta sa poarte la Oscar rochia unui tanar designer necunoscut, dar genial, Julian Tennant, cel mai bun prieten al ei gay. Din pacate, toate sperantele Lolei atarna de Olivia Cutter, o actrita narcisista, care vorbeste despre sine numai la parsoana a treia si are un munte de fite. Va reusi Lola sa-si aduca prietenul in atentia presei pe Covorul Rosu al Oscarurilor, sa-si gaseasca iubirea adevarata si sa le demonstreze tuturor ca happy ending-ul exista si in realitate?

V.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.