Bran nu e nici macar in fonoteca de aur

Bran nu e nici macar in fonoteca de aur

0 170

In timp ce toata lumea asteapta continuarea tragicomediei portocalii in scheciul George-Aristotel, la Brasov sceneta Aliantei in degradare se consuma exclusiv in registru comic intre Stan si Bran. Talentele actoricesti sunt atat de dezvoltate sub Tampa incat e de-ajuns doar unul dintre cei doi protagonisti pentru a starni hohote de ilariate. Asa ca misiunea de a face asistenta sa crape de ras a fost asumata integral de Bran. Vasile Bran, pe numele sau de scena politica. Fostul etern parlamentar de Brasov, maestrul de sforarii locale pentru a-si asigura un loc caldut sub toate regimurile si culorile.


Desi stagiunea aliata s-a inchis, fostul lider al pedistilor brasoveni de la inceputul anilor ’90 nu se da nicicum dus pe scena. Divortul dintre pedisti si penelisti l-a gasit in functia de profunda responsabilitate si somn asijderea de vicepresedinte la Agentia de Protectia Mediului, post asimilat rangului de subsecretar de stat. Fiind prin excelenta un om al mediului, care se adapteaza natural tuturor factorilor din ecosistem, era normal ca Bran sa nu se pata dezlipi din scaunul de vice. Asa ca a declarat, cu adanca maturitate politica ce-l caracterizeaza, ca a descoperit brusc, dupa 17 ani de politica pedista, ca organizatia cu pricina nu-l mai reprezinta. Drept pentru care s-ar duce putin la liberali pentru ca „in PNL, munca oamenilor este respectata si apreciata”.


Se poate, desi revelatia e prea brusca si pica taman acum cand fostii tovarasi de drum de la PD si-au strans deja jucariile portocalii din gradinita aliantei. Ce nu-ntelegem este de unde stie Bran conceptul de munca, termen inexistent in vocabularul politic al celui mai longeviv deputat de Brasov, care s-a sfiit timp de trei mandate sa ia vreodata cuvantul in Parlament pentru vreo cauza brasoveana. Doar daca nu s-a inspirat din ce vede dimineata prin termopanul vilei infipte in coasta Ghimbavului, privind roboteala de pe tarlalele ce-l inconjoara.


Intre timp, fostii colegi de la Brasov ii pregatesc excluderea din organizatie, iar viitorii coledzi, fara de care nu facea ca sa ramana, ma-nteledzi, inca nu i-au deschis usa. Ba s-ar putea chiar sa n-o faca deloc, pana la urma, dupa ce-au declarat ca nu sunt interesati de dezertori din randurile fostilor aliati. Ar fi prima eroare de calcul a lui Bran, dupa un parcurs ireprosabil de montaje, uneltiri si conspiratiuni politice, care l-au tinut nemeritat vreme de 17 ani in luminile rampei.


Ar fi pacat sa fie asta retragerea unui mare comedian; cum inregistrarile discursurilor parlamentare sunt goale, Bran n-o sa intre nici macar in fonoteca de aur.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.