Bovine sinucigase

Bovine sinucigase

0 165

In Alpii Elvetieni, in localitatea Lauterbrunnen, circa 30 de vaci si boi – vedeti ca nu sunt misogin, am pus vacile inainte? – s-au aruncat de pe o stanca si au murit. Totul s-a petrecut in intervalul de trei zile, pe rand.
De fiecare data, o echipa de salvamontisti a coborat in rapa, cu ajutorul unui elicopter, pentru a aduna si indeparta cadavrele vitelor.
Se banuieste, de catre specialisti si localnici, ca furtunile puternice, care au bantuit zona in ultima vreme, sa fi innebunit animalele, cu toate ca exista oarecare dubii in acest sens. Presa locala a publicat amanunte asupra acestui incident, dar muti isi pun si intrebarea: au mai fost si pana acuma asemenea furtuni, dar fara ca vitele sa fie cuprinse de o asemenea nebunie.
Aceasta informatie a fost publicata in Daily Mail.

In context, sa ne amintim ca la sfarsitul lunii mai, 55 de balene au esuat – asa suna varianta oficiala, dar cine poate sti ce o fi fost in mintea balenelor, pentru ca, in mod normal, sunt prea mari pentru a fi zvarlite la mal de curenti marini, furtuni sau valuri mari – pe o plaja din sudul Africii de Sud. Dintre aceste balene, numai o parte au putut fi impinse la timp inapoi in apa cu ajutorul a zeci de voluntari si specialistii de la Institutul National sud-african de salvare. Trebuie stiut, in acest caz, ca balenele cantareau intre patru si cinci tone.
Si atunci, ca si acuma, in cazul vitelor, s-au facut diferite speculatii despre „sinuciderea“ animalelor.
Si am pus cuvantul sinucidere in ghilimele, pentru ca, poate, logic, animalele or fi simtit vreo primejdie maxima iminenta – timpul este relativ si nu trebuie sa-l luam cum l-au stabilit oamenii – primejdie provocata de comportamentul uman fata de natura.
Ce, in preajma vreunui cutremur, animalele nu intra in panica si cauta locuri deschise?.Iata ca aceste evenimente inca rare ar trebui sa ne dea de gandit noua, animalelor superioare!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.