Botorogii Brasovului sunt, de fapt, trei

Botorogii Brasovului sunt, de fapt, trei

0 61

Gheorghe Botorog va sfarsi, cu siguranta, la puscarie. Sunt toate semnele ca protestatarul en-titre al Brasovului nu va rata statul la racoare, de care tocmai s-a despartit dupa doi ani si jumatate de fezandat dupa gratii. Pe vacarul bagat la zdup dupa ce a intins peste limita legii protestele pentru confiscarea vitelor pe care le pastea ca un neghiob in centrul orasului il mai despart doua-trei manifestari deplasate ca sa fie aruncat din nou la mititica. E ca si cum Parchetul și Politia predau unor stagiari un caz de manual, care se coace cu fiecare zi ca sa devina un dosar penal. Nu mai e nevoie de asteptari infrigurate si de sute de ore de analiza a fapelor. Botorog ii ajuta cu fiecare racnet dogit pe care il emite in fata Prefecturii si Consiliului Judetean. La fiecare noua infiintare in fata usii, goarna ambulanta isi da un branci la bulau.
Intr-o inscenare artistica, Botorog ar fi dublul constiintei vinovate a doua personaje. Primarul Scripcaru si starorostele CJ Cancescu sunt la fel de culpabili pentru prezenta lui Botorog pe trotuar sau in copacii din parc. Primul este la originea nenorocirii, inca de cand i-a confiscat lui Botorog vitele si i le-a trimis la abator. Dac-ar fi stiut atunci ca masura, corecta administrativ, il va nenoroci pe taran, poate l-ar fi pedepsit mai bland si i-ar fi crutat pe angajatii CJ si Prefecturii de calvarul de a auzi ani de zile sub geamuri urletele inspumate ale lui Botorog. O vina mai subtila in fimul degradarii existentei lui Gheorghe Botorog ii revine lui Aristotel Cancescu, care a gasit in intretinerea manifestarilor vacarului o vaca de muls in razboiul cu Scripcaru. Poate ca daca nu l-ar fi oplosit la masa lui – asta la propriu, dupa ce-l aseza intr-o vreme chiar la dreapta lui la toate conferintele de presa – Botorog s-ar fi impacat cumva cu ideea ca circul este inutil si s-ar fi intors la viata lui peizana. Gasind un os de ros – si doua ciolane de vita de agitat deasupra capului ani intregi – la masa stapanului din interes, Botorog si-a pierdut apetitul pentru pascut vacile pe imas. Si-a adancit in schimb dementa – chiar daca medicii de la Psihiatrie nu l-au scos nebun cu acte – care ii alimenteaza din 2005 protestele.
Este grotesc si degradant pentru un oras ca Brasovul ca dosarul Botorog sa fie singurul caz in care Scripcaru si Cancescu au colaborat eficient pana la finalizare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.