Botorog si noua forma de protest

Botorog si noua forma de protest

0 91

Noul an i-a adus si lui Botorog, primul protestatar profesionist din Brasov, si noi metode de lucru.
Nu mai insir ce si cum si toata povestea lui Botorog, ci doar amintesc ca, printr-o hotarare judecatoreasca, i s-a limitat perimetrul in care sa-si desfasoare activitatea. Asta ca sa nu mai faca pe cucu prin copacii din fata Prefecturii sau pe cucuveaua pe acoperisul cladirii. Nici in fata usii principale de intrare in institutie nu i se mai permite sa stea.
Dupa ce a fost putintel tavalit de jandarmii si politistii comunitari de veghe pe acolo, dupa ce a mai fost internat si pe la „aia cu pitzigoi” si a fost gasit cu colivia goala, adica sanatos sub sapca – eu cred ca l-au consultat ceva medici adaptati mediului in care isi desfasoara munca – Botorog s-a intors la „locul de munca”, pentru a recupera clipele pierdute.
Gasind insa atatea bariere puse, in lipsa sa, mai peste tot pe campul sau de lupta, Botorog, impins de autoritati si legi tot mai la o parte si trezindu-se langa un stalp cu indicatoare de circulatie pe el, aflat langa o margine a cladirii Prefecturii, s-a hotarat sa foloseasca si el metode noi de protest. A legat un lant cu un capat de stalpul cu indicatoare, iar celalalt capat si l-a petrecut in jurul gatului, fapt ce nu l-a impiedicat sa continue cu injuriile la adresa primarului Scripcaru, pe care i s-a pus pata, de cand i-a mancat vacile si caprele care coseau iarba din Centrul Civic cu dintii, acum aproape sase ani.
Stimati cititori, puteti merge si dumneavoastra pe langa Prefectura, poate il mai prindeti in aceasta postura, de legat de stalp. Cei care ieri treceau pe acolo aveau, la vederea lui Botorog in aceasta noua ipostaza, reactii deferite: unii radeau, altii se cruceau, unii il injurau, si mai erau si altii care isi vedeau indiferenti de drum. Probabil aceste atitudini erau motivate de invectivele botorogene, nu stiu, caci nu am zabovit si m-am dus la redactie sa va povestesc noutatea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.