Botorog din nou retinut

Botorog din nou retinut

0 114

Vestitul si binecunoscutul, ca un „cal breaz”, Gheorghe Botorog, cunoscut si drept,”protestatarul de profesie al orasului”, este cunoscut ca cel care, de aproape 6 ani, face circ in fata Prefecturii, care mai adaposteste si Consiliul Judetean si Curtea de Apel.
Daca ar face numai goange nevinovate, adica un protest normal, fara sa urle prin portavoce si prin ce mai are la indemana mascari porcoase la adresa primarului Scripcaru, nu ar fi nimic deosebit si lumea poate l-ar intelege. Pe primarul George Scripcaru nu-l agreez sub nicio forma, de cand face tot felul de bazdaganii antibrasovene sub flamura portocalie, dar nici comportamentul lui Botorog nu il pot accepta. Si eu injur uneori, dar daca ma apuca prea tare, ori caut sa-mi rezolv durerea pe cale legala, ori ma retrag intr-un colt si-mi vars oful ca birjarii sau unii marinari.
Ce a mai inventat Botorog?
Vineri inainte de masa, in jurul orelor 11.00, omul a fost din nou retinut de politisti. Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Brasov, Liviu Constantin Naghi, „barbatul i-a injurat pe agentii din fata Prefecturii si i-a stropit cu furtunul folosit la udarea spatiilor verzi, pentru ca acestia i-au cerut sa coboare din copac si sa nu mai protesteze zgomotos. A fost condus la Sectia 1, unde i s-a intocmit un nou dosar pentru ultraj, urmand a fi cercetat in stare de libertate”.
Se stie – sau sa va amintesc – Botorog a mai fost ridicat in alte opt randuri de politisti, dar a fost eliberat de fiecare data.
Sa ne amintim si obiectul protestului: protestul dureaza din 2003, cand lui Gheorghe Botorog i-au fost confiscate de municipalitate niste vaci si capre ce pasteau in Centrul Civic, deci nu aveau ce cauta pe acolo. Botorog nu a putut face dovada scriptica precum ca aceste animale i-ar apartine, asta pentru a le rascumpara, astfel ca i-au fost sacrificate si date pe la azile si case de copii, dupa cum pretinde Primaria.
Probabil ca aceasta a fost scanteia, pentru ca este greu sa ceri unei vaci sau capre sa scoata certificat de nastere pentru vitelul iedul sau vitica aduse pe lume, mai ales ca parintii respectivelor animale or fi trecut de mult prin cratiti si oale si nu mai pot depune marturie pentru paternitate. Dar se putea gasi o cale amiabila pentru stingerea conflictului, nu imediat,harst!, la beregata animalelor!
Si aici ma intreb: cum de s-a coborat primarul George Scripcaru la nivelul lui Gheorghe Botorog, pe care si el l-a sicanat destul prin fortele de ordine si dupa ce a vazut ca acesta este cam plecat cu colindul? Oare el, care pretinde sa conduca un oras, care pretinde ca are studii superioare, chiar daca sunt la educatie fizica, accepta sa coboare la o asemenea conditie de carciuma de catun, unde paharele nu ajung cu lunile sa fie spalate cum trebuie?
Iar daca se complace sa coboare la un asemenea nivel, sa ramana acolo si sa lase brasovenii sa-si vada de treburile cetatii lor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.