Botorog a facut meniul de ziua lui Cancescu

Botorog a facut meniul de ziua lui Cancescu

0 72

Botorog a facut meniul de ziua lui Cancescu


Despre ciolanul puterii auziti zilnic vorbindu-se la televizor si cititi prin ziare. Ciugulirea resturilor de carne de pe el este sportul national favorit al politicianului roman. Unii, mai norocosi si mai potenti financiar, il servesc la taler; altii, mai maruntei, se multumesc sa-l pigulesca din farfurii minuscule. Altora le pica maduva.


Indiferent care ar fi mizanplasul la festin, imaginea pe care-o trezeste indeobste consumarea ciolanului de catre imbuibatii mai mari sau mai mici din sala de mese politica este fie cea a haitei de hiene disputandu-si lesul, fie a stolului de vulturi hoitari, varandu-si ciocurile gretoase in partile moi si fetide.


Pitorescul scenei este contrazis la Brasov de o imagine mult mai banala. Ciolanul imaginar pe care se bat grangurii locali are o replica foarte plastica si palpabila, chiar in fata Consiliului Judetean. Stiti ciolanele descarnate pe care protestatarul urbei le expune zilnic, de aproape trei ani incoace, in varful unui par? Asa dezgolite de carne si uscate de soare, pe ciolanele lui Botorog se duce o lupta al dracului de incrancenata.


Mai ales de cand vacarul suparat pe sat a fost luat sub aripa sa protectoare (ca tot vorbeam de vulturi necrofagi) de catre presedintele Consiliului Judetean. Atat de mare este pasiunea pe care Aristotel Cancescu a facut-o pentru Botorog incat il lasa deseori sa-si odihneasca ciolanele (cele personale si cele din par) chiar in somptuosul sau birou de la CJ.


Nu atat ciolanele obosite ale lui Botorog fac deliciul lui Cancescu cat injuriile pe care protestatarul le afiseaza de ani de zile la adresa primarului Scripcaru. Atat de tare i-au placut zisele texte incat, asa cum se zvoneste pe holurile institutiei, Cancescu il stipendiaza gras (unii vorbesc chiar de 20 de milioane de lei vechi) pe Botorog sa continue protestul impotriva dusmanului sau, primarul.


De doua zile, insa, Botorog nu mai e de gasit la locul sau de protest. Intr-una din ele a fost la spital, unde-a si-a expus niste julituri pe picioare in scopul de a obtine un certificat medical care sa probeze faptul ca ar fi fost batut de catre politistii comunitari.


Pentru ziua precedenta, insa, n-are nici o scutire. Doar daca, asa cum vorbesc gurile rele din CJ, n-a fost invitat la ziua protectorului sau suprem, care s-a sarbatorit deunazi cu fast.


Acuma, mi-e greu sa cred ca, la meniurile cinegetice pe care si le permite, Aristotel Cancescu a poftit de ziua lui la ciolan de vaca expirat. Pe de alta parte, fiind mare consumator si restaurator de arta, nu cred c-a rezistat ispitei de a reconstitui un tablou celebru inspirat dintr-o parabola biblica. Cea cu saracul Lazar la masa bogatului; daca mi-amintesc bine scena, zdrentarosul avea picioarele acoperite de bube.


Daca tot n-a obtinut certificat medical, Botorog s-a vazut distribuit intr-un montaj mai avantajos. In casele de mecena, ranile politice sunt mai bine apreciate decat la spital.


?


Vifor Rotar


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.