Botis cel onest sprijinit de Boc

Botis cel onest sprijinit de Boc

0 105

Premierul Emil Boc a declarat marti ca ministrul Ioan Botis este un om onest si isi va prezenta demisia daca Agentia Nationala de Integritate (ANI) va constata un conflict de interese in cazul asociatiei bistritene care a primit fonduri europene in domeniul muncii. „Domnul Botis este un om onest si am discutat cu domnia sa situatia pe care o are, o situatie care nu este noua, ea dateaza practic de la inceputul acestui an si am convenit in felul urmator: daca autoritatile statului, ma refer aici la Agentia Nationala de Integritate, vor constata existenta unui conflict de interese imediat isi va prezenta demisia, pentru ca asa cum am spus este un om de buna-credinta, un ministru care a facut o treaba foarte buna. Daca acest lucru se va constata, aceasta va fi solutia”, a spus Boc, in comuna teleormaneana Suhaia, unde efectueaza marti o vizita.
Premierul a subliniat ca nici ministrul Botis, nici sotia acestuia nu sunt sunt membri in asociatii care au obtinut fonduri europene. „Din datele pe care le-am aflat astazi rezulta ca nici domnul Botis, nici sotia nu sunt membri ai ONG-urilor, nu detin o functie de conducere in ONG, nu au vreo legatura cu absorbtia fondurilor europene, in sensul ca domnul Botis, nici direct, nici indirect n-a avut legatura cu atribuirea acelui proiect european, dar e treaba autoritatilor statului sa lamureasca si, daca va fi intr-o situatie de conflict de interese, domnul Botis isi va da demisia”, a explicat Emil Boc.
Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat din oficiu si verifica posibilul conflict de interese in care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botis.
Ioan Botis a recunoscut luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, ca intr-un imobil detinut de o firma a sotiei sale in Bistrita isi desfasoara activitatea Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, care deruleaza un proiect european in valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agentii aflate in subordinea Ministerului Muncii.
In acest proiect este implicata fosta sefa de cabinet a ministrului, Alina Capraru, dar si sotia sa, care are calitatea de consilier.
Ioan Botis a anuntat ca are in vedere demisia „daca este o problema morala”, dar ca va lua o decizie in acest sens in cateva zile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.