Bostani electorali si pepeni de campanie

Bostani electorali si pepeni de campanie

0 111

Ca orice diferend fara sansa de a fi rezolvat competent in tara, scandalul iscat de salariile profesorilor ajunge pana la Bruxelles. Liderii sindicatelor din invatamant, proaspat iesite de la negocierile esuate cu premierul, ameninta ca isi vor duce revendicarile in capitala Belgiei, unde doresc sa discute chiar si cu presedintele Parlamentului European. Exasperati de ping-pongul dintre Basescu si Tariceanu, care isi arunca peste fileu salariile lor, dascalii vor face si ei ceea ce intreprinde indeobste orice roman care constata ca in tara s-au infundat toate caile de comunicare cu autoritatile. Pune jalba-n protap si ia drumul Bruxelles-ului.
Intre timp, si premierul si presedintele ii momesc pe protestatari cu alte fantose, infipte in tepii din gardurile celor doua Palate. Tariceanu a dat jos din grilajele de la Victoria silueta de carton care il reprezinta cu buzunarele intoarse pe dos, semn ca visteria e goala si nu poate sustine revendicarile salariale din invatamant. Estimp, Basescu a coborat si el din tepusele Cotrocenilor spectrul eficientei, pe care o pretinde din partea dascalilor acum, ca le-a promulgat legea de marire a salariilor. Nu cred ca titularizabilii care au obtinut note de 1 si 2 la examenele din vara se uitau prea linistisi la harca expusa de Basescu.
Si premierul si presedintele au inmuiat putin discursul si au deschis etapa negocierilor. Tariceanu tocmai a facut sa esueze o runda, Basescu ii amana pe dascali pana dupa alegeri. E clar ca de succesul sau esecul intelegerii cu dascalimea depinde relatia cu celelalte categorii sociale, care doresc sa-si vada majorate lefurile, pe modelul „daca pentru profesori s-a putut, pentru noi de ce nu se poate?”.
Sa recapitulam: Tariceanu s-a deghizat din vistiernic falit in camatar de treaba. Basescu a schimbat si el costumatia de sperietoare cu cea de negociator pentru mai tarziu.
E clar. A-nceput Halloween-ul. Cu o mica ajustare romaneasca. In plin sezon al bostanilor, premierul si presedintele i-au scos pe dascali din pepeni.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.