Bordelul unicameral

Bordelul unicameral

0 159

S-a dovedit ca proiectul de legalizare a prostitutie a fost doar lubrifierea pentru ceea ce va urma. Abia acum Traian Basescu face cinste imaginii pe care i-a confectionat-o din vorbe contracandidatul la prezidentiale Crin Antonescu, cand il vedea pe (inca) seful statului in postura de „codoasa batrana” la usa bordelului politic al Romaniei. O proxeneta de treaba, pana la urma, daca se gandeste, inainte de a-i trage in teapa pe parlamentarii pe care nu i-a suferit niciodata, sa le faca penetrarea mai usoara prin liberalizarea coiturilor.
Fidel imaginii de curva batrana a politicii, Traian Basescu amesteca in aproape acelasi discurs temele prostitutiei si primenirii Parlamentului, prin reducerea numarului de parlamentari de la 471 cati sunt in prezent la 300, cati viseaza seful statului, atunci cand n-are de-a dreptul cosmaruri cu cei 322 care l-au suspendat in urma cu ceva vreme.
Baieti priceputi la calcule au zis ca organizarea in aceeasi zi a prezidentialelor si a unui referendum pe orice tema ar fi el nu se justifica prin reducerea cheltuielilor. Daca nu e o alta metoda perversa de a face economie, specifica scremerilor financiar-contabile ale Guvernului Boc, atunci propunerea prezidentiala se arata drept ceea ce este in realitate: un tertip de a-si atrage simpatia electoratului, pe care il crede la fel de inversunat impotriva Parlamentului pe cat este el insusi.
Pe de alta parte, nu vad de ce hoarda din Parlament nu s-ar imputina si ea, asa cum s-au redus grilele din alte institutii ale statului, ai caror angajati se credeau pana de curand mai imuabili decat judecatorii. Mai putin umflati picotind in banci, rasfoind ziare de scandal in timpul sedintelor sau chiulind en-gros de la dezbateri.
La urma urmei, Traian Basescu este singurul om din stat autorizat sa propuna un referendum. Daca vrea sa mai rareasca din deputati si senatori, cand poate s-o mai faca decat in ziua votului pentru prezidentiale? Romanii abia ies din case pentru a veni la urne; cum sa-i urnesti de doua ori la rand?
Calculul lui Traian o fi bun daca-si inchipuie ca alegatorii ii vor fi recunoscatori ca i-a scapat de turma de politicieni din Parlament si il vor vota pe dansul. Mi-e sa nu incurce bizonul votant urna si sa le dea alesilor inca cinci ani de imunitate iar pe Traian sa-i scurteze din cele 471 de acte de dictatura prezidentiala de care a dat dovada in mandatul pe care-l incheie.
Cu Parlamentul unicameral nu prea inteleg cum sta treaba. Daca tot e un bordel politic, sa nu-i lasam macar o anticamera, acolo, un antreu,ceva? Sa se acupleze doctrinele politice asa, in vazul lumii? Doar daca nu se legalizeaza si voyeurismul odata cu prostitutia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.