Borcea a vândut gaz lichefiat pana si pușcăriei unde a fost închis!

Borcea a vândut gaz lichefiat pana si pușcăriei unde a fost închis!

0 137

100.000.000 de dolari a fost cifra de afaceri a firmei lui Borcea în 2017.

Cristi Borcea a fost, recent, eliberat condiționat din penitenciar, după o perioadă de 4 ani și 4 luni în care s-a aflat după gratii, ca urmare a condamnării primite în„Dosarul Transferurilor”. Condamnat în martie 2014 la 6 ani şi 4 luni pentru înşelăciune, evaziune şi spălare de bani, Cristi Borcea a ieşit din închisoare mai bogat decât a intrat!

Potrivit Libertatea, firma GPL Gaspeco L&D, patronată de Cristi Borcea, a făcut un profit de 60 de milioane de euro în perioada în care omul de afaceri a fost închis.
Fostul oficial din „Ștefan cel Mare” a vândut gaz lichefiat în valoare de 2.873 de lei pana si  către Penitenciarul Poarta Albă, unde acesta a fost până în noiembrie 2016…

„Nu am știut. Dacă știam că angajații au semnat cu penitenciarul, contractul nu s-ar fi făcut”, a declarat Cristi Borcea, conform libertatea.ro.
Astfel, la 4 luni după mutarea lui Borcea la Jilava, pe 3 aprilie 2017, conducerea penitenciarului de la Poarta Alba a aprobat cumpărarea directă de gaz lichefiat de la firma GPL Gaspeco L&D.

Un an mai târziu, în iunie 2018, comisarul şef Valentin Muscalu a părăsit oficial funcţia de director, pensionat forţat după ancheta de la minister.
 În locul lui a fost numită comisarul Emilia Topală, şi ea nominalizată în raportul incriminator din 2016. Noua directoare nu a putut fi contactată, în ciuda apelurile repetate şi emailurilor ziariştilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.