Borbely, va bloca Proeictul Rosia Montana?

Borbely, va bloca Proeictul Rosia Montana?

0 58

Noul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca nu va aproba proiectul Rosia Montana decat daca este 101% convins ca acesta nu va provoca poluari in Romania. Intr-un interviu pentru RFI, Borbely a spus ca „e vorba de o problema tehnica si nu politica”.
“Aici e vorba de o problema sper tehnica si nu politica. A fost o decizie a Curtii de Apel care a oprit in faza respectiva in 2007 si investitorul a trebuit sa reia demersurile. In momentul de fata exista un PUZ, din cate am inteles, este in analiza, este o comisie mixta romano-ungara, s-au pus foarte multe intrebari. Ceea ce pot sa va spun e ca noi avem legislatia pusa la punct, in conformitate cu directivele Uniunii Europene. Eu nu o sa aprob acest proiect decat daca o suta unu la suta sunt convins ca nu va produce nici un fel de poluare in Romania”, a declarat ministrul UDMR.

Intrebat daca are aceasta convingere in clipa de fata, Laszlo Borbely a raspuns ca nu: “Nu, in clipa de fata nu. Din pacate, acolo au fost pornite unele, stiu eu, intentii, acolo s-au vandut case, etc. etc. Deci stiti foarte bine ca zona aceea din pacate deja este viciata, chiar daca sa zicem nu ar porni acest proiect”.

Sursa: RFI Romania

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.