Borbely: la toamna impozitarea progresiva a pensiilor mari

Borbely: la toamna impozitarea progresiva a pensiilor mari

0 186

In functie de situatia economica, din toamna s-ar putea pune problema impozitarii progresive a pensiilor mari, a afirmat ministrul Mediului, Laszlo Borbely (UDMR) in replica la declaratiile de sambata ale lui Traian Basescu privind diminuarea TVA si impozitarea tuturor pensiilor cu 16%. Referindu-se la decizia Executivului privind majorarea TVA de la 19% la 24%, luata in urma cu doua saptamani, Laszlo Borbely spune ca aceasta a fost luata „intr-o zi, o zi si jumatate” de Guvern, care era presat de timp, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala diminuarea pensiilor, potrivit Mediafax.
Laszlo Borbely a adaugat ca punctul de vedere exprimat de UDMR a fost sa nu se modifice in acest an modalitatea de plata a pensiilor, iar in toamna se va putea face o analiza asupra rezultatelor masurilor economice luate si in functie de aceasta sa se decida pentru anul fiscal urmator: „Legea pensiilor este in Parlament si va trebui aprobata pana la sfarsitul anului. Putem discuta si aceasta problema, a impozitarii, dar nu asa, de pe o zi pe alta. Putem vorbi de impozitarea progresiva a pensiilor mari, dar din toamna”.
El a adaugat ca in acest moment este prematura o discutie legata de TVA, impozite si pensii: „E responsabilitatea Guvernului. Vom vedea in toamna, in functie de cum evolueaza lucrurile in economie. Acum e prematur si n-are rost sa se discute acest subiect in fiecare zi”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.