BOR da lovitura finala CNSAS-ului!

BOR da lovitura finala CNSAS-ului!

0 58

O stire de ultima ora mareste si mai mult ceata din CNSAS, subliniind totodata imensa criza in care se afla aceasta institutie. Deciziile privind colaborarea cu fosta Securitate, a inaltilor prelati, vor fi luate dupa ce BOR il va desemna pe urmatorul Patriarh.


Blocarea deciziilor, deja anuntate, s-a facut dupa o cunoscuta schema care nu da gres niciodata. Desi fusesera anuntati cu doua zile inainte de tinerea sedintei, mai multi membri ai Colegiului nu au ajuns la sediul institutiei. Nu au fost prezenti la sedinta ?Laurentiu Tanase, Virgil Tarau si Corneliu Turianu. In? In lipsa de cvorum deciziile privind colaborarea cu fosta Securitate a inaltilor prelati vor fi luate saptamana viitoare, dupa ce BOR isi va desemna noul patriarh.


In nota cunoscuta, incalcandu-si si de aceasta data atributiile, lipsit de orice spirit de colegialitate, obisnuit probabil sa-si toarne colegii, Mircea Dinescu, membru in Colegiu, declara ca este de parere ca exista membri (din Colegiu) care se lasa influentati de telefoane din afara (SIC!).


„Noi nu putem, uneori, sa luam decizii pentru ca unii colegi de-ai nostri sunt mai sensibili la telefoanele pe care primesc. Multa lume a inteles gresit, crede ca noi ne ocupam de preoti. Nu ne ocupam de preoti. Sunt cativa inalti ierarhi care au probleme cu dosarele la CNSAS, este o realitate peste care noi nu putem sa trecem” a spus Dinescu.


In tot circul legat de legatura inaltilor prelatil cu Securitatea si politia politica un lucru ramane clar – CNSAS este total depasit. ?


Sa ne reamintim ca reprezentantii Bisericii, nu numai ca au decis sa nu se mai prezinte la invitatia colegiului dar au si spus ca, indiferent care va fi decizia CNSAS, nu se va tine cont de ea.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.