Boogie premiat in America

Boogie premiat in America

0 143

Tot mai multe filme romanesti sunt apreciate peste ocean. Lungmetrajul „Boogie”, de Radu Muntean, a primit, duminica, premiul Zicherman Family Foundation pentru scenariu, la Festivalul International de Film de la Hamptons. In cadrul festivalului care se va desfasura pe perioada 15 – 19 octombrie, a avut loc si premiera lui „americana”.
Scenariul filmului este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean si Razvan Radulescu. Premiul a fost inmanat actritei Anamaria Marinca, a carei participare in programul „Shooting Stars, din cedrul festivalului, a fost sustinuta de catre Institutul Cultural roman din New York.
Directorul de programare al Festivalului de Film de la Hamptons, David Nugent, s-a declarat emotionat de filmul lui Radu Muntean. „Boogie m-a emotionat intr-un mod cu totul special, prin faptul ca se adreseaza in mod direct fiecaruia dintre noi, realismul cu care prezinta viata in cuplu conferind subiectului ceva universal”.
Filmul vorbeste despre criza barbatului la 30 de ani, el reprezentand si o fresca a ceea ce inseamna casatoria si familia in prezent, dar si o cronica a unei nopti petrecute „cu baietii”, la mare, de 1 Mai. Boogie este porecla din adolescenta a personajului central, o porecla care nu i se mai potriveste acum lui Bogdan Ciocazanu, interpretat de Dragos Bucur, un barbat de vreo 30 de ani, cu sotie (Anamaria Marinca) si un copil mic (Vlad Muntean).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.