Bomba verii: ministrul Chesnoiu, executat pentru că a refuzat să dea Germaniei...

Bomba verii: ministrul Chesnoiu, executat pentru că a refuzat să dea Germaniei alimente din rezervele statului

0 64

Fostul premier Adrian Năstase a aruncat joi o veritabilă bombă despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție.
În virtutea informațiilor pe care le deține – subliniind, totuși, că nu are probe – Năstase a afirmat la Antena 3, că Adrian Chesnoiu a intrat în ancheta DNA pentru că ar fi refuzat să scoată niște cantități importante de alimente din rezervele naționale și să le dea Germaniei.
Fostul premier confirmă astfel informații similare difuzate săptămînile trecute de postul România TV, care a dezvăluit la acea vreme că ar fi fost vorba de ulei.

În ultima sută de ani Germania se sufoca fără grânele sau petrolul românesc
Germania a avut nevoie de grâne românești și în anii 1940. Astfel, Germania a beneficiat de grâu produs în Basarabia românească anexată de URSS în urma Pactului Ribbentrop Molotov.
„În ceva mai mult de un an, din vara lui 1940 până în iunie 1941, cât a fost tratatul comercial în vigoare, Germania a primit (de la URSS) un milion de tone de grâu, 9000 tone produse petroliere, 100.000 tone bumbac. 500.000 tone de fosfați, la care s-a adăugat o mare cantitate de materiale strategice.”.
După declanșarea războiului din iunie 1941, Germania a beneficiat și de grâul românesc din Vechiul Regat.
După proclamarea R.S.S.M., s-a intensificat procesul de comunizare a economiei: au fost naţionalizate băncile (6 iulie 1940), a fost naţionalizat pământul (15 august 1940), la sate a fost pusă în aplicare politica comunismului de război: 200 de mii de tone de grâu rechiziţionat de la ţărani au fost expediate în Germania nazistă, cu care U.R.S.S. era în perioada „lunii de miere”.
Istoricul moldovean Octavian Țîcu a făcut afirmația despre cele 200.000 tone de grâu moldovenesc pentru Germania lui Hitler.
Să nu uităm proiectul lui Hitler privind țările est-europene în cadrul Imperiului german nazist. România deținea locul unei colonii agricole furnizoare de forță de muncă. Astăzi, proiectul lui Hitler este pus în aplicare. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.