Bomba in cazul Diaconescu s-a dovedit a fi o petarda

Bomba in cazul Diaconescu s-a dovedit a fi o petarda

0 69

Interminabilul caz Diaconescu mai adauga un episod la sirul nesfarsit de audieri, amanari si stramutari. La precedentul termen de la Curtea de Apel Brasov, soldata – cum altfel, cu o amanare – procurorii amenintasera cu detonarea unei veritabile bombe cu ocazia urmatoarei intalniri. Acuzarea promisese ca va livra dezvaluiri care sa schimbe definitiv soarta procesului. Procurorii mizau pe marturiile a doi puscariasi, in prezent chiriasi ai Penitenciarului de Maxima Siguranta Codlea, care isi anuntasera intentia de a declara sub juramant ca il vazusera pe Alexandru Diaconescu la Brasov, in seara comiterii atrocei crime de la farmacia Thea in decembrie 2004.


Ar fi fost o rasturnare a situatiei de la ultimele audieri, cand se luase depozitia unui amic de-al lui Diaconescu ce pretindea ca presupusul asasin se gasea la Bucuresti in fatidica zi.


Bomba procurorilor s-a dovedit ieri a fi o petarda. Din cei doi incarcerati cu chef de marturisiri, a reiesit ca unul nu-l vazuse pe Diaconescu decat la televizor, dar se simtise dator sa sustina povestile colegului sau de celula, care parea sa aiba mai multa glagorie.


Doar parea. Pentru ca, in momentul in care a deschis gura, s-a dovedit ca bate campii cu gratie. In declaratiile lui, Diaconescu aparea ba alb la fata si bine imbracat, ba avea cioc, avea tenul inchis si purta niste haine ponosite, ba semana leit cu ruda unui tovaras de puscarie. Judecatorii s-au lamurit repede ca cei doi avusesera pur si simplu chef sa faca o plimbare la Brasov si sa mai schimbe aerul celulei. Procesul Diaconescu merge mai departe.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.