Bolovani brasoveni

Bolovani brasoveni

0 61

Nu stiu daca edilul-sef al Brasovului gandeste, dar daca i se intampla, o face ca partidul pe care se lauda ca il reprezinta si care l-a emanat spre raul public. Este o gandire bolovanoasa.
Caci majoritatea lucrurilor facute prin Brasov in ultimii ani este o fuseraie de doi bani, un fel de carpeli fara tiv intaritor si care se destrama in sistem de urgenta.
Daca lui Ghise i s-a putut reprosa ca nu a facut nimic pentru oras, nu l-a putut in schimb nimeni certa ca a produs pagube.
Dupa care a fraierit Scripcaru multimea si, odata ajuns in fotoliu, s-a pus pe constructii fara temelie si doar in interes propriu si de gasca.
Astfel s-a ajuns la turnari masive de asfalturi scumpe, netemeinice si prost executate, incat sa necesite, dupa scurt timp, reparatii.
Pe langa acestea, asfalturile au acoperit vaste zone verzi per total, caci multe zone din Brasov au fost vaduvite de zeci si zeci de bucatele pe care cresteau iarba si flori si arbori sau arbusti, per total plamanul natural al orasului fiind redus cu aproape jumatate din suprafata sa de acum patru ani.
Ca sa nu mai amintim de constructiile aparute la mica intelegere si marea semnatura, cum ar fi tot felul de benzinarii in locuri nu prea legale, , cladiri adapostind magazine mai mari sau mai mici sau insasi simple imobile.
Iar ca o incununare a patru ani de domnie, prin principalele intersectii, dar nu numai, au aparut gramezi de bolovani proaspat adusi de prin cariere, acoperind iarba si inramand niste magaoaie de oale din beton in care troneaza pirpirii floricele, pe alaturi fiind rasadite ceva lalele, care, dupa ce-si termina menirea, vor fi inlocuite cu alte flori, care, la randul lor, o vor pati la fel.
Desigur,s-ar fi putut planta ceva trandafiri, sau niste soiuri de arbusti cu viata lunga, sau chiar simple garduri vii. Dar statornicia acestora ar fi impiedicat banii sa circule in directii uneori ramase de taina pentru simplul platitor de taxe si biruri locale.
In ce priveste bordurile, se pare ca bucuresteanului Videanu i-au prisosit, asa ca i-a pasat din ele si colegului sau de partid, Scripcaru, care le-a plantat la Brasov tot cam pe unde nu era nevoie.
Si uite cum pretendentul la inca un mandat de edil-sef uita ca Brasovul este un oras cu traditia gandirii temeinice, prin influenta nemteasca, in care nu este frumos sa te comporti ca in satul natal, gandind bolovanos.
Dar, de fapt, nu pretendentul este vinovat ca cere, ci vinovati vor fi cei multi care vor da.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.