Bolnavii de inima brasoveni depind de „specialistii” ministrului Eugen Nicolaescu

Bolnavii de inima brasoveni depind de „specialistii” ministrului Eugen Nicolaescu

0 110

Desi judetul Brasov este in topul judetelor, cu cei mai multi pacienti care sufera de boli ale inimii si la Brasov sunt specialistii care pot efectua acest gen de operatii, Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca, in acest moment, specialistii din minister nu considera oportuna „dotarea judetului” cu un angiograf.


In acest moment, bolnavii brasoveni sunt trimisi la tratament la Targu Mures sau la Cluj, fiind nevoiti sa suporte un drum destul de lung si o asteptare pe liste si mai lunga pentru a beneficia de o operatie care le-ar putea salva viata. Probabil, in necunostinta de cauza, Eugen Nicolaescu declara degajat si fara pic de remuscare : „Cele sase angiografe achizitionate recent au fost repartizate la centrele inimii care au multi pacienti. Vor mai fi cumparate inca 10 aparate si, daca specialistii vor decide ca la Brasov este nevoie de un angiograf, atunci probabil il vor repartiza aici“.


Specialistii ministrului nu tin cont ca orasul nostru are la randul lui specialisti care sunt in stare sa opereze atat bolnavii din Brasov, cat si pe cei din Harghita si Covasna.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.