Bolnavii de cancer isi sarbatoresc supravietuirea la Brasov

Bolnavii de cancer isi sarbatoresc supravietuirea la Brasov

0 258

Sambata, 16 decembrie, Supravietuitorii Cancerului isi vor sarbatori ziua la Brasov. Peste 140 de supravietuitori ai cumplitei maladii, din Bucuresti, Constanta, Targu Mures, Bacau, Suceava, Bistrita, Timisoara, Cluj si peste 300 din Brasov vor participa la un eveniment special organizat de Federatia Bolnavilor de Cancer (FABC) prin reprezentata sa in orasul de la poalele Tampei, Asociatia Bolnavilor de Cancer din Romania (ABC). Manifestarea cuprinde un spectacol muzical coregrafic care se va desfasura la Opera Brasov, sambata, de la ora 17,00. Alaturi de bolnavi, la eveniment vor fi prezenti si medici, cadre sanitare, reprezentanti locali ai institutiilor statului, ai autoritatilor locali si centrale si reprezentanti ai companiilor farmaceutice.


La eveniment va participa si ministrul Mediului, Sulfina Barbu, initiatoarea proiectului national „Sanatatea femeii, sanatatea familiei”, care se va desfasura anul viitor, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.


?


La organizarea si desfasurarea acestui eveniment alaturi de ABC? si-au adus contributia studentele de la Facultatea de sociologie, sectia asistenta sociala si Asociatia Stiintifica a studentilor medicinisti de la Universitatea „Translivania”.


?


„Prin acest eveniment marcam an de an victoria asupra cancerului – o batalie castigata dintr-un razboi, sarbatorindu-i pe cei care au curajul si vointa de a se angaja in aceasta lupta, facand eforturi extraordinare pentru a supravietui bolii pe de o parte, dar si deficientelor din sistemul de ingrijire a sanatatii si lipsei unor prevederi legislative care sa ii sprijine. Pe de alta parte consideram ca este o motivatie ca sa nu se dea batuti oricat de greu ar fi, iar pentru cei nou diagnosticati, de a se angaja in aceasta lupta si de a deveni nu numai supravietuitori, ci chiar? invingatori. Speram sa reusim in cel mai scurt timp sa schimbam mentalitatea opiniei publice asupra acestei categorii de pacienti si asupra bolii, dar si sa tragem un semnal de alarma, ca principala preocuparea a populatiei sa devina prevenirea si depistarea in stadiu incipient a bolii, cand poate fi tratata si chiar vindecata”, a declarat Cezar Irimia, presedintele ABC si vice-presedinte FABC.


21 decembrie a fost desemnata Ziua Supravietuitorului de Cancer in anul 2001, la initiativa Ligii Romane de Cancer, celebrand decizia de a trai, de a lupta impotriva resemnarii si efortul imens de a supravietui acestei cumplite maladii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.