Boicot PD la sedinta Consiliului Judetean Brasov

Boicot PD la sedinta Consiliului Judetean Brasov

0 89

Sedinta de marti a Consiliului Judetean Brasov s-a defasfasurat intr-o totala degringolada, inca de la inceput, pentru ca liberalul Aritotel Cancescu, presedintele delibertivului judetena a refuzat sa accepte o decizie a Curtii de Apel, prin care Elisaveta Popa a redevene membru al CJ Brasov. Ca atere situatie, grupul consilierilor PD au parasit sala de sedinte.


Astfel, din cei 35 de consilieri, au mai ramas in salad oar 20, dupa ce cei 10 alesi judeteni democrati au parasit sala, patru au lipsit, iar dupa un timp consilierul judetean Stefan Aranyosi a parasit si el sedinta, iar inlocuitorul Elisavetei Popa, Ioan Popescu Topolog nu a avut drept de vot. Asadar, majoritatea proictelor propuse de Aristotele Cancescu au fost amanate, cu o majoritate simpla de voturi, formata din? reprezentantii? PNL, PSD, UDMR si independenti, desi de multe ori, contrar legii, consilierii judetenei trebuiau adunati de pe holuri pentru a se repeat votarea, deorece nu se aflau in sala jumatate plus unu (18) dintre alesi pentru a valida proiectele de hotarare.


?


PD nu-l mai tolereaza pe Cancescu


Scandalul a inceput dupa ce Elisaveta Popa, consilier judetean ales pe listele PNL, exclusa acum patru luni din partid pe motiv ca este sotia senatorului Nicolae Vlad Popa, liderul PLD Brasov, a venit in plen cu o decizie a Curtii de Apel Brasov, prin care se demontra ca inlocuirea acesteia din? functia de consilier judetean cu un alt liberal, Ioan Popescu Topolog, nu este conform legii. La solicitarea vicepresedintelui CJ Brasov, democratul Marian Rasaliu, ca aceasta decizie judecatoreasca sa fie analizata de secretara pe probleme juridice a CJ, Mariana Tiharau, presedintele institutiei s-a opus ca acesata sa exprime un punc de vedere, moment in care liderul grupului PD din consiliu a solicitata colegilor sai de partid sa se retraga de la votare.


Rasaliu si-a motivate decizia: „Am solicitat, in mod legal, puntulde? vedere al secratarei Consiliului, Mariana Tiharau, in timp ce presedintele Cancescu a solicitata o amanare. Nu am nici o problema cu domnul Cancescu, cid oar am cerut o solutionare a acestui conflict. Cum nu am fost ascultati, am preferat sa parasim sedinta”.


Asa ca PD, partenerul din ex Alianta D.A. s-a saturat sa mai tolereze, dupa cum spunea un consilier „mofturile” lui Cancescu si a trecut la lupta deschisa – a parasit sala de sedinta, un camp de lupta demicratic, transformat tot cu sprijinul democratilor intr-un loc al discretionarului si al liberului arbitru.


La randul ei, Elisaveta Popa, nu a dosrit sa arunce paie pe foc pe aceasta tema, dar a precizat ca „potrivit instantelor, eu sunt membru in Consiliul Judetean, ales in mod direct si doream sa se respecte decizia forurilor ce au dreptul sa se ponunte in acest caz”.


Din cate se pare va urma un nou proces a d.nei Popa cu seful CJ.


?


Nici o regula!?


Consilierul judetean democrat, Traiana Barbat a declarat ca domnul Cancescu sustine ca are informatii de la un subsecretar de stat din ministerul Administratiei ca procedura initiat de el este una corecta. Nu numai in acest caz, ci si si in timpul sedintei, au aparut incalcari ale legii privind alocarile suplimentare de fonduri. Am aflat (SIC n.n.)ca la nu mai putin de 10 – 12 hotarari, votul a fost reluat pantru ca nu se aflau suficienti consilieri in sala. Ori legea Administratiei Publice interzice asa ceva. Mai mult, noi am solicitat si aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare al CJ Brasov. Acest regulament trebuia votat din 28 februarie 2005. Au trecut mai bine de doi ani si noi tot nu l-am aprobat. Cred ca suntem singurul judet din Romania care nu am respectat legea in acest sens”.


Am utilizat un citat mai mare pentru ca aceste incalcari ale legii si aiureli in functionarea CJ vin tocmai de la unul din cei mai vechi consilier judetean, Traian Barbat, prezent in institutie inca din 1992.


Consilierul judetean PD, Gheorghe Sarafinceanu a sustinut, la randul sau ca „grupul consilierilor democrati nu vor mai participa la nici o sedinta pana cand regulamentul in? cauza nu va fi votat de plenul CJ. Totusi, pentru a nu isca conflicte, trebuie sa cred in priomisiunea domnului Cancescu ca, la viitoarea sedinta, va fi supus la vot acest regulament”??????


Curios la PD mai sunt consilieri care il mai cred pe Aristotel Cancescu.


?


Marius Ola


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.