Boicot în Parlament

Boicot în Parlament

0 81

Ieri a avut loc o noua sedinta tensionata in plenul Camerei. PSD, PC si PNL au boicotat votul final la Legea Funcþionarului Public, lege care permite numiri politice. Anuntul boicotului a fost facut chiar de la tribuna Parlamentului de catre social-democratul Valeriu Zgonea. Scandalul a inceput inca de luni, cand deputatii PSD si PNL au iesit din sala.

„Este o forma de protest cu privire la faptul ca PD-L si-a permis sa incalce regulamentul convocand o sedinta a Comisiei de administratie, o comisie care lucreaza in interesul cetateanului si al administratiei locale, si mai putin intr-un joc politic”, a spus Valeriu Zgonea..

Mai mult, deputatul a anuntat ca PSD, PC si PNL vor contesta, la Curtea Constitutionala, acest act normativ „daca astazi (ieri, n.a.) echipa PD-L-UDMR-grupul deputaþilor declarati independenti va continua sa introduca pe ordinea de zi la votul final acest proiect de lege care a fost trecut printr-o comisie permanenta a Camerei Deputatilor absolut neregulamentar”.

Social-democratul a adaugat ca juristii PSD lucreaza si la o cerere privind sanctionarea presedintei Comisiei de administratie, Sulfina Barbu, pe care reprezentantii Opozitiei au acuzat-o ca a convocat neregulamentar sedinta Comisiei in care s-a adoptat un raport favorabil pentru proiectul de Lege privind numirea sefilor deconcentratelor.

„In acest moment, Guvernul are o singura preocupare reala, aceea de a-si apara clientela politica. Faptul ca Roberta Anastase incearca sa acopere o ilegalitate este un lucru foarte grav pentru Romania”, a spus Victor Ponta, presedintele PSD, intr-o interventie la un post TV.

Scandalul a inceput luni, cand deputatii PSD si PNL au iesit din sala. Parlamentarii Opozitiei au parasit, atunci, sala de plen, nemulþumiti ca PD-L incearca modificarea Legii statutului functionarilor publici.
Proiectul a trecut, pe articole, in absenta pesedistilor si penelistilor, iar ieri a fost supus votului final, trecand cu brio portocaliu si independent.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.