Bohemian Square aduce designul romanesc la Brasov

Bohemian Square aduce designul romanesc la Brasov

0 440

Aflat deja la a III-a editie, Bohemian Square este un eveniment cultural – artistic ambitios, care ofera o alternativa de calitate pentru petrecerea timpului liber in mod interactiv. Spatiul urban al Pietei Sfatului si Pietei Enescu va fi reinterpretat intr-un stil creativ si boem, imbinand activitati care aduc plus valoare

Bohemian Square, cel mai complex festival de cultura urbana din zona de centru a tarii, va reuni la Brasov peste 150 de artisti plastici, arhitecti, designeri si muzicieni nationali si internationali. In perioada 21-23 august, Bohemian Square aduce designul romanesc in lumina reflectoarelor printr-un salon de design romanesc contemporan si instalatii arhitecturale. Una dintre surprize este o interventie artistica pe unul dintre autobuzele RAT.
Aflat deja la a III-a editie, Bohemian Square este un eveniment cultural – artistic ambitios, care ofera o alternativa de calitate pentru petrecerea timpului liber in mod interactiv.
Spatiul urban al Pietei Sfatului si Pietei Enescu va fi reinterpretat intr-un stil creativ si boem, imbinand activitati care aduc plus valoare, cu scopul de a largi orizonturile comunitatii catre posibilitatile incredibile de exprimare prin arta.
Peste 8.000 de brasoveni si turisti deopotriva sunt asteptati sa descopere manifestari artistice originale si neconventionale, printre care expozitii de arte vizuale, trasee urbane alternative, interventii artistice, concerte, proiectii de film, workshopuri creative .bohemian square1

Una din surprizele pregatite de Bohemian Square este o interventie artistica pe unul dintre autobuzele RAT Brasov care va fi pictat in Piata Sfatului. Festivalul este important pentru oras si va contribui la desemnarea Brasovului drept capitala culturala europeana in 2021.
Arta fotografica va fi reprezentata de artistul portughez Andre Vicente Goncalvez si americanca Louise O’Rourke, in timp ce ritmurile muzicale vor veni in note entuziasmante din Ungaria si Bulgaria. Pentru a genera un efect complet, de inspiratie aplicata in practica, festivalul pune mare accent pe interactivitate si in invita pr doritori sa ia parte la numeroase workshopuri inedite. Printre altele, iubitorii de fotografie dornici de o scurta calatorie in timp vor putea invata tehnici de fotografie de la jumatatea secolului al XIX-lea.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.