Bogdan Cuzma a câştigat ,,Marele Premiu al Oraşului Braşov”

Bogdan Cuzma a câştigat ,,Marele Premiu al Oraşului Braşov”

0 461

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop şi-a disputat cea de-a treia etapă la Braşov, pe Dumul Poienii, unul dintre cele mai apreciate trasee din România. Pilotând un Mitsubishi Lancer EVO IX, maşina cu care Paul Andronic câştiga anul trecut chiar la Braşov titlul absolut, Bogdan Cuzma a obţinut prima sa victorie din carieră în clasamentul OPEN. Horaţiu Ionescu Cristea (Ferrari 458 Challenge) a încheiat pe a doua poziţie, podiumul fiind completat de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Marele Premiu al Oraşului Braşov – Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea s-a desfăşurat în condiţii de temperaturi ridicate şi într-o configuraţie diferită a traseului, lungimea fiind extinsă cu 2 km faţă de anii precedenţi. Deşi Bogdan Cuzma nu a putut lua startul în manşa a doua de antrenamente cronometrate de vineri din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze a maşinii, problema a fost remediată iar el a fost ferit de alte neplăceri în ziua finală, câştigând ambele manşe de concurs.
„Este un rezultat total neaşteptat, înainte să vin aici nici nu mă gândeam că aş putea obţine victoria. Sunt foarte bucuros! Însă vreau să rămân cu picioarele pe pământ şi să luăm totul pas cu pas. Traseul mi se pare extraordinar, mi-au plăcut foarte mult ultimii 2 km pe care nu am mai concurat până acum.” a declarat Bogdan Cuzma, cel care a devenit al treilea învingător diferit în primele trei etape ale sezonului.
În clasamentul OPEN al campionatului, pe primul loc se află Alexandru Mitroi, cu 33 p, urmat de Edi Stan, cu 30 de puncte şi de Horaţiu Ionescu Cristea, cu 29 p. Următoarea etapă, a patra, în Campionatul Naţional de VTM, Raliul Gorjului, se va disputa între 9-10 iulie
Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.