Bochum – Cluj, fesul interesului

Bochum – Cluj, fesul interesului

0 74


Finlandezii au hotarat sa mute fabrica de telefoane de la Bochum la Cluj. Multi ar putea spune: da, si ce-i cu asta?


In tumultul si viteza in care traim actualmente nu ar fi mare lucru.


Dar daca gadili un pic problema poti vedea ca lucrurile au dedesupturi.


?


Finlandezii proprietari au inchis fabrica din Bochum, unde se fabricau doar componente de telefoane, deschizand la Jucu, langa Cluj, o fabrica in care se va executa si asamblarea completa a componentelor.


Pe chestia asta nemtii au sarit cu proteste, pentru ca acolo raman someri 4.000 de oameni. Si au inceput sa lanseze banuiala ca romanii s-au folosit de fonduri de la Uniunea Europeana la construirea fabricii, lucru negat categoric de clujeni, care arata ca au dat bani Consiliul Judetean si Statul roman.


Ce este de remarcat la nemti e faptul ca la proteste au participat si parlamentari, de stanga si de dreapta, care au infierat, in discursurile lor, aceasta mutare


Poate nu as fi amintit acest lucru daca in Romania s-ar implica tot asa reprezentanti ai intregului spectru politic atunci cand se distruge ceva. Dar ti-ai gasit ! Ai nostri se joaca doar intre ei de-a Popa Prostul, uitand pentru ce au fost alesi sau numiti.


In ce ii priveste pe finlandezi, ei si-au facut calculele si au constatat ca ii avantajeaza fabricarea telefoanelor in Romania fata de cea din Germania. De ce?


Este foarte simplu. Si voi lua cifre aleatorii.


Daca in Germania lucratorul era platit cu 1.500 – 2.000 sau 2.500 de euro, romanul cand se va vedea in buzunar cu 700, 800 sau chiar 1.000 de euro (specialistii), ar fi in stare sa si pupe talpile finlandezului ?


?


Mai avem ceva de comentat?


?


Dan Bota


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.