Bocaua lui Scuza

Bocaua lui Scuza

0 60

Dupa ce etnologul Elena Udrea a stabilit descendenta poporului roman din Traian Basescu – va mai amintiti zicerea ministresei pe o scena etno-politica, pe ritmurile melodiei „Noi suntem urmasi de-ai lui Traian”–- e greu sa mai gasesti vreun element de innobilare al sefului statului, care sa-l bata pe cel blond de mai sus. Cu toate astea, zicatorii portocalii incearca necontenit sa aduca presedintelui noi ofrande lingvistice. Ultimul care s-a exercitat in arta adulatiei si omagierii este primarul Falca al Aradului, baiat fin de felul lui. Fin de-al presedintelui, desigur, care, la ultimul discurs si-a urcat nasul pe tronul lui Cuza. Alexandru Ioan in cartile de istorie, care spun tot ele ca era om bun si drept si de-aia il urau mogulii din vremea lui si umblau sa-l schimbe cu orice pret. Cam cum se straduieste sa faca si cuplul invrajbit Ponta si Antonescu, care ar si reusi probabil daca n-ar trage unul hais si altul cea, dupa doctrina.
Ca sa le m ai usureze treaba si sa le faca motiunea de suspendare a presedintelui mai usoara, pedelistii s-au gandit sa le intinda o franghie de ajutor. A zis-o harnicul vice oranj Flutur tocmai de la Suceava, de unde le trimite pesedistilor funie si sapun, sa mearga treaba unsa. Nu e, insa, singura veste cu iz de ingropaciune. Flutur e gata chiar sa declanseze din nordul tarii, cat ai bate din aripi, revolutia portocalie, ca sa culeaga pedelistii „si roadele crizei, nu sa traga doar ponoasele ei”.
Dar Ziua Recoltei pedeliste are si alte oferte, intinse pe tarabe de insasi Elena Udrea, care a starnit, tot de la Suceava, campania electorala pentru alegerile din 2012. Taman ce le lipsea amarastenilor din pietele cam golase ale patriei. Ce sa-i faci daca pedelistii au bagat in camarile de partid roadele crizei? N-au mai ramas si pentru popor. Le-au cules guvernantii pe toate.
Dar cine sa explice romanilor subtilitatile astea autumnale? Ca de cand s-au inmultit grevele si protestele nu mai are curaj Omu’ sa iasa in targ, sa faca bai de multime si sa se bata pe spate cu omul de rand. Daca n-ar fi pensionarii atat de violenti si politistii atat de indisciplinati, s-ar preumbla si dumnealui in piata, taman ca principele Cuza din delirurile primarului Falca, sa se scuze pentru starea jalnica in care traim si sa-si puna aghiotantul sa arate poporului masura guvernarii: Bocaua lui Scuza.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.