Boc vorbeste inglish limba

Boc vorbeste inglish limba

0 100

Cine-ar fi crezut ca tocmai gramatica sa fie liantul dintre Emil Boc si Adrian Nastase? Nu ca n-ar fi avut cei doi si alte parti comune: amandoi au gustat (Boc inca o face) din deliciile de a fi seful Guvernului. Amandoi sunt produse ale aparatului de stat: si Adrian si Emil au crescut la scoala partidului unic si s-au lasat indopati de mici cu ratii serioase de doctrina si gargara gaunoasa. Ritmul in care mitraliaza Boc limba romana se datoreaza sarguintei cu care a ucenicit la scoala comunismului, la care a pus mult suflet de la el, ca unul grabit sa urce cat mai degraba scara ierarhiei, sarind cate doua trepte deodata. Nastase pare sa fi descoperit mai devreme smecheria cu adaptarea discursurilor comuniste la realitatile post-decembriste ale patriei, ceea ce l-a facut sa schimbe mai usor uniforma de utecist zelos si parsiv in costumul de parvenit fesenist.
Desi stilul de guvernare si conturile pareau sa-i separe, ultima boacana – chiar, cuvantul asta vine de la Boc? – a lui Emil i-a apropiat din nou. In timp ce Adrian a intrat definitiv in cuibarul amintirilor politice cu ouale lui nenumarate, si pe Emil tot catre gainatul aviar il atrage ata. Perla „aviara gripa” pe care scos-o pe cioc cu ocazia intalnirii cu oficialii de la Nokia ai rezerva si lui un locsor caldut in galeria impaiatilor politici.
De regula, orice gafa produsa de catre vreun grangure politic e urmata de o tentativa jalnica de scuze fabricate de subordonati si colegi de partid. De perlele lui Geoana, un vorbete desavarsit cu puseuri recente de cocos tomnatec, s-a ocupat deunazi puicuta Roberta Anastase, care a purces la scurmat sensuri si explicatii pentru seful ei din inaltul fotelului de prezidenta a Camerei Deputatilor. Duduia Anastase, in calitate de Miss filoloaga, n-a gasit niciun cusur discursurilor lui Geoana, desi Mircea dovedeste cu fiece ocazie ca e un prostanac al limbii romane.
Dintr-o clipa intr-alta, m-astept ca vreun destept de la Palatul Victoria sa iasa pe sticla si sa ne explice ca engleza lui Boc e impecabila si ca premierul merita chiar o distinctie pentru patriotismul cu care incearca sa rezolve romaneste diverse situatii lingvistice englezesti.
N-o sti Boc la perfectie limba engleza, dar vorbeste fara cusur inglish limba. Un idiom romano-britanic in care toti sefii de stat si de Guvern post-decembrist s-au descurcat de minune.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.