Boc: Opozitia e iresponsabila!

Boc: Opozitia e iresponsabila!

0 100

Sedinta comuna a Parlamentului in care urma sa fie citita motiunea de cenzura pe Legea salarizarii a fost suspendata, din cauza lipsei de cvorum, a anuntat vineri presedintele Senatului, Mircea Geoana. „Nu exista cvorum, sedinta a fost amanata” pentru luni, a spus el. Premierul Emil Boc a acuzat „iresponsabilitatea” opozitiei.
Opozitia anuntase ca va incerca sa amane aprobarea acestei legi dupa 1 ianuarie 2011, astfel incat reducerea salariilor cu 25% sa nu mai fie valabila.
Primul ministru a acuzat opozitia de iresponsabilitate si a spus ca iesirea din calendarul asumat cu FMI pentru aprobarea acestor legi poate genera amanarea urmatoarea transe din acord.
„Guvernul are si planul B pregatit in cazul in care acest lucru se intampla. (…) Va asigur, ca prim ministru stiu ce sa fac in aceasta tara, tinand cont de iresponsabilitatea opozitiei”, a spus el.
Dupa apelul nominal, efectuat la solicitarea grupului PSD+PC, presedintele Senatului a constatat ca sunt prezenti doar 225 de deputati si senatori, numar insuficient pentru a asigura cvorumul de sedinta, potrivit Agerpres.
Dupa strigarea catalogului, secretarul Camerei Deputatilor, democrat liberalul Dumitru Pardau, a anuntat ca „au existat doua erori” in contabilizarea prezentei la deputati, acestia fiind prezenti in numar de 177. In ceea ce-i priveste pe senatori, din 137 au fost prezenti 48.
In acest context, Mircea Geoana a anuntat convocarea unei sedinte a conducerilor reunite ale celor doua Camere pentru lunea viitoare, cand ar urma sa se ia o decizie in privinta calendarului citirii si dezbaterii motiunii intitulate ‘Legea salarizarii Guvernului iresponsabil’.

Roberta Anastase: PSD incearca sa saboteze primirea urmatoarei transe FMI
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, afirma ca demersul opozitiei ca „incearca sa faca rau romanilor” prin sabotarea primirii urmatoarei transe din acordul cu FMI.
Ea a sustinut ca desi conditiile meteorologice au impiedicat unii parlamentari ai puterii sa ajunga, in ziua de luni acestia vor fi prezenti la sedinta, pentru a asigura cvorumul.
Roberta Anastase a notat insa ca parlamentarii PNL au fost totusi prezenti la sedinta de vineri.

Textul motiunii de cenzura introduse joi de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice urma sa fie citit vineri, in plenul Legislativului.
Parlamentarii puterii sustin dezbaterea si votarea motiunii lunea viitoare in baza unei decizii luate de plen.
Pozitia acestora a fost insa contestata de opozitie, liderul grupului deputatilor PSD+PC, Mircea Dusa, afirmand ca nu s-a respectat regulamentul atunci cand s-a stabilit calendarul, deoarece motiunea nu fusese depusa, iar graficul dezbaterilor trebuie decis de Biroul Permanent si apoi aprobat de plen.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.