Boala Alzheimer depistata printr-un test sanguin

Boala Alzheimer depistata printr-un test sanguin

0 104

O echipa de cercetatori americani a pus la punct o noua tehnologie prin care s-ar putea depista boala Alzheimer cu un test sanguin, dar si alte afectiuni, arata un studiu publicat joi si preluat de AFP. “Daca merge la boala Alzheimer…, ar putea fi valabil si pentru alte boli, pentru ca este vorba despre o platforma tehnologica destul de generala”, spune Thomas Kodadek de la Scripps Research Institute din Florida (sud-estul Statelor Unite), principlaul autor al studiului aparut in publicatia Cell.
“Acum trebuie sa oferim tehnologia specialistilor in diferite boli, la care este esential un diagnostic timpuriu”, adauga el intr-un comunicat.
Niciun tratament nu exista impotriva bolii Alzheimer – cea mai frecventa forma de dementa, care afecteaza 5 milioane de americani.
Testul reprezinta un nou demers pentru depistarea in sange a bolii. Oamenii de stiinta au facut cercetari pe soareci care sufereau de echivalentul sclerozei in placi si pe rozatoare sanatoase. Au inclus apoi in teste si sase bolnavi de Alzheimer, sase de Parkinson si sase persoane sanatoase.
Potrivit autorilor studiului, este posibil ca, intr-o buna zi, asemenea teste care se bazeaza pe anticorpi sa permita depistarea cancerelor mult mai devreme decat se intampla astazi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.