Boagiu va face plangere penala impotriva Comisiei Voiculescu

Boagiu va face plangere penala impotriva Comisiei Voiculescu

0 111

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu a anuntat ca va face plangere penala impotriva Comisiei Voiculescu. Membrii comisiei au acuzat-o pe Boagiu de incalcarea legii raspunderii ministeriale pentru ca a refuzat sa se prezinte la audierile din comisia de ancheta pentru suspendarea presedintelui.


In replica, ministrul Integrarii sustine ca afirmatiile facute de membrii comisiei sunt calomnioase si i-au adus grave prejudicii. Intr-un comunicat de presa, Anca Boagiu precizeaza ca, in calitate de ministru, raspunde doar in fata premierului si este responsabila in fata Parlamentului numai atunci cand in discutie este activitatea ministerului pe care il conduce.


?


Anca Boagiu nu este singurul reprezentant al PD care nu s-a prezentat la audieri. Nici Elena Udrea si nici fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, nu au dat curs invitatiilor, insa ei nu intra sub incidenta legii raspunderii ministeriale, deoarece nu sunt demnitari. Singurul democrat prezent la audieri a fost ministrul Transporturilor Radu Berceanu. Conform legii raspunderii ministeriale, refuzul de a prezenta informarile si documentele cerute de catre Parlament se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.