Boacana lui Boc

Boacana lui Boc

0 101

Basescu a vrut guvern de politicieni de rasa, nu de tehnocrati, si s-a ales cu niste martoage impiedicandu-se si impleticindu-se pe hipodromul guvernarii tarii, in situatia in care se afla acum.
Seful martoagelor a fost numit Boc, corcitura de Chihuahua cu un Pechinez. Nu ma iau de statura reala, asa i-a fost sa creasca, ci de temperament care il indeamna sa latre tot timpul si aiurea, ca sa aiba troaca plina.
Iar criza actuala si dorinta de imbogatire cat mai rapida, trecand peste orice bun-simt si buna gandire pentru a indrepta putinii bani spre buzunarele dorite, cotarla isi lasa amprenta pe enormitati excluse si de Constitutie.
Este vorba despre niste ordonante de urgenta date ca dupa o clisma zdravana. Pe moment iese in evidenta cea care interzice sa fii si pensionar, si sa ai si o functie platita de stat. Ce doare este faptul ca astfel au fost inlaturati oameni de seama din viata publica, in speta actori si profesori recunoscuti pentru valoarea lor, la fel daca vorbim si de medici, cu totii pusi sa aleaga intre pensie sau practicarea, in continuare, a meseriei. Cica astfel se vor face economii la buget si va iesi tara din criza, o gandire stupida, caci si daca se afla in ambele stari, in acelasi timp, respectivii nu ar primi nimic de pomana.
Se intelege ca au aparut declaratii de protest, si nu din cele mai blande, insa exprimate cu bun simt intelectual al unor gandiri intr-adevar de elita.
RADU BELIGAN: „Recent am vazut in acest guvern oameni cu averi considerabile, despre care nu mi-am inchipuit ca se pot aduna in tara aceasta si, cand ma gandesc la pensia mea nefericita, dupa o suta de ani de munca, ma apuca un fel de tristete iremediabila, cum spunea Toparceanu.”
VICTOR REBENCIUC: „Eu nu stau la poarta teatrelor sa cer! Sunt solicitat si raspund cu placere la solicitari pentru ca asta este meseria pe care o fac, si o fac din tot sufletul si toata inima mea.”
El si altii in aceasta situatie vor apela la un jurist al UNITER si vor contesta ordonanta.
Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, estimeaza la circa 200 numarul actorilor pensionati, aflati inca in activitate pe scenele teatrelor de stat din tara. El spune: „Este o picatura de apa intr-un ocean. Ar fi pacat de la Dumnezeu sa nu mai poata lucra. Aceasta ordonanta nu pica bine, pentru ca noi vrem sa-i tinem aproape de teatru pe marii nostri actori care au iesit la pensie. Actorii sunt cea mai restransa categorie sociala. Daca la TNB sunt 17 actori pensionati, printre care Victor Rebenciuc, Mircea Albulescu, Sanda Toma, Damian Crasmaru, la alte teatre sunt, probabil, cel mult cinci.”
Reamintim ce este vorba de OUG care interzice cumulul pensiei cu un salariu de la stat, astfel dorindu-se o ciudata reducere a cheltuielilor.
Si in aceasta situatie se afla si cadre didactice eminente, precum si medici specialisti recunoscuti pentru maiestria lor in a vindeca.
Personal, nu inteleg, logic, aceasta tampenie de OUG, data parca la plesneala. Bun, omul a iesit la pensie pentru ca l-a ajuns varsta. Dar il mai tin balamalele, nu a imbatranit sufleteste si mai are multe de dat societatii. Accepta solicitarile de continuare a activitatii, sau chiar cauta el, pentru ca nu poate sta pasiv, iar pensia este mizera, poate mai mica decat cheltuieste familia Boc sau Basescu sau alta javra tupeista intr-o zi.
Este totusi o pensie legala, conferita prin lege, pentru care a muncit si a cotizat ani dupa ani, deci o merita. Iar daca mai poate munci si primeste salariu pentru aceasta munca depusa – doar nu cere pomana – nu vad ce poate fi ilogic, ilegal sau daunator mersului societatii, in ansamblul ei.
Si atunci nu inseamna ca guvernul Boc a mai pus de-o boacana, in timpul acesta scurt de cand se afla la conducere?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.